Tim OFK Beograda za sezonu 2015/16: Sve momci od 17 do 21 godine!
MN Press 

Najstariji fudbaler OFK Beograda u sezoni 2015/16 biće napadač Ivica Jovanović rođen 1987. i golman Ognjen Čančarević rođen 1989. godine!

"Romantičari", koje će sa klupe ove sezone predvoditi legenda Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon, inače čovek kojeg je oduvek pratio glas da odlično radi s "klincima", imaće još Zlatka Lišćevića rođenog 1991. i Bogdana Planića rođenog 1992. godine.

Pazite sad – SVI ostali igrači OFK Beograda, koji su danas licencirani za Superligu, rođeni su između 1994. i 1998. godine!? Da, dobro ste pročitali...

Izuzev četvorice u timu, Pižon će voditi "fudbalski vrtić" sastavljen od fudbalera starih od 17 do 21 godine!

Ukoliko OFK Beograd sa ovim timom izbori opstanak, na delu će se pokazati da je u našem fudbalu apsolutno izvodljivo, pod uslovom da se dobro radi u omladinskom pogonu i još bolje skautira širom zemlje, sastaviti mlad, talentovan, tim pun potencijala, jeftin, motivisan i, najvažnije, sposoban da sačuva superligaški status i možda napadne Evropu. Možda će, ali samo možda, potom i drugi klubovi koji su hronično u dugovima povući ovaj rizičan, ali potencijalno višestruko isplativ potez.

Uostalom, u prvom kolu Superlige (nedelja, 17.00), OFK Beograd dočekuje Crvenu zvezdu, koja je ovog leta sastavila veoma atraktivan i skup tim, sa nekoliko internacionalaca i prekaljenih srpskih i crnogorskih fudbalera, pa će biti zanimljivo videti kako će se na terenu "odmeriti" ova dva dijametralno suprotna koncepta.