Fudbal

Dinamo slavio veliku pobedu, Halid Bešlić "treštao" u autobusu

Izvor mondo.ba

Igrači zagrebačkog kluba slavili prolaz u Ligu šampiona satima, strelac odlučujućeg gola Amer Gojak "latio" se mikrofona i vodio "žurku"

Izvor: MN Press

Zagrebački Dinamo osigurao je plasman u grupnu fazu Lige šampiona, nakon što je reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak pogotkom u 66. minutu u Trondhajmu elimisao Rozenborg (1:1), nakon pobede u prvom meču u Zagrebu rezultatom 2:0.

Veliki uspeh Zagrepčani su slavili odmah posle utakmice u Norveškoj.

Gojak je otkrio da je pesma počela već u autobusu i nastavila se celim putem do Hrvatske. Reprezentativac BiH čak je uzeo i mikrofon i zapevao hit Halida Bešlića.

"Pesma je počela u svlačionici, nastavila se u autobusu do aerodroma u Trondhajmu, a neki su pevali i prilikom kontrole pasoša. Eto, toliko smo bili srećni. Policajci nas gledaju u čudu, a mi pevamo na praznom aerodromu. I tokom leta za Zagreb, koji je trajao tri sata, svi smo zajedno pevali. Gurnuli su mi mikrofon u autobusu… I mislio sam, šta ću, a onda mi Bruno Petković pusti na zvučnik Halida Bešlića i pesmu 'Vraćam se majci u Bosnu'. Svi su pevali sa mnom u glas. Verovatno bismo još slavili da nas trener Bjelica nije poterao kućama, jer nas u subotu očekuje derbi s Hajdukom, a znamo koliko našim navijačima znači ta utakmica", izjavio je za "Dnevni avaz" Gojak.

Dinamo je na žrebu u Monte Karlu svrstan u grupu C zajedno sa Mančester sitijem, Šahtjorom i Atalantom.