Fudbal

Gobeljić povređen, Zvezda za Minhen isprobava njegovu JEDINU alternativu!

Australijski štoper Miloš Degenek ovog vikenda će "vežbati" na mestu desnog beka, a ako bude bilo potrebe - na toj poziciji će nastupiti i u sredu protiv Bajerna.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Marko Gobeljić je ovog meseca dobio premijerni poziv u reprezentaciju Srbije, ali nije nastupio protiv Portugala i Luksemburga - i u Crvenu zvezdu se vratio povređen.

Nije u pitanju teža povreda, ali je sasvim izvesno da Marko Gobeljić neće zaigrati u subotu protiv Inđije (18.00) na "Marakani", a pod znakom pitanja je i njegov nastup u 1. kolu Lige šampiona protiv Bajerna, iduće srede (21.00).

Iz tog razloga se očekuje da Vladan Milojević protiv Inđijaca uigrava jedinu moguću alternativu Gobeljiću za Minhen - australijskog štopera Miloša Degeneka.

Razlog za to jeste odlazak Filipa Stojkovića u Rapid iz Beča, odnosno odluka Crvene zvezde da rezervnog desnog beka Milana Gajića ne registruje za Ligu šampiona, tako da će najverovatnije Australijanac zaigrati na toj poziciji, ako Marko Gobeljić ne bude mogao.

Vladan Milojević i Miloš Degenek posle meča sa Jang bojsima.
Izvor: MN Press

Degenek je na tom mestu već nastupio protiv Radničkog (2:0), s tim da je Zvezda na toj utakmici imala još dva bočna igrača (Žander i Jevtović), tako da bi Australijanac, kada crveno-beli imaju loptu, postajao treći štoper, zajedno u paru sa Pankovim i Babićem. Zanimljivo je i da je Milojević igrao u ovakvoj formaciji protiv Vojvodine (2:1), s tim da je Degenek tada bio levi štoper.

Takođe, ostaje i da se vidi koji od štopera Crvene zvezde će biti "višak" za Inđiju i Bajern, odnosno da li će Babić ili Pankov zaigrati pored Milunovića.

Za meč u prvenstvu rovit je i Marko Marin, dok će sigurno početi na "Alijanc areni".