Fudbal

TSC OPET pobedio, Ivanović "makazicama" ublažio poraz Napretka (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Ekipa iz Bačke Topole sigurna u zanimjivoj utakmici u Kruševcu, pobede zabeležili i Čukarički, Spartak i Radnik.

Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

TSC Bačka Topola želi da se što duže zadrži u vrhu Superlige Srbije! Oni su pobedom u Kruševcu bar na nekoliko sati ponovo zauzeli čelo tabele i upisali već šestu pobedu u sezoni - 1:3.

Tim iz Bačke Topole je najveći deo posle odradio u prvom poluvremenu, kada je Vladimir Silađi nastavio svoju dobru formu. On je u razmaku od 17 minuta postigao dva gola i taj rezultat je stajao na snazi sve do finiša utakmice. Imao je TSC tada malo sreće da iz prva dva šuta na meču njihov napadač bude precizan.

Najlepši detalj na meču se odigrao u 81. minutu, kada je Igor Ivanović uspeo da prepolovi zaostatak i pruži nadu publici u Kruševcu da će moći da stignu do izjednačenja. Ivanović je maestralno reagovao na centaršut Milana Sprema, pošto je akrobatski savladao Nenada Filipovića.

Ipak, novi superligaš je do kraja meča osigurao pobedu pogotkom Srđana Grabeža u 87. minutu. Oni su čvrstom i organizovanom igrom tokom najvećeg dela utakmice osigurali nastavak niza nepobedivosti, jer su u dosadašnjih devet mečeva upisali šest pobeda i tri remija.

U preostalim popodnevnim mečevima zabeležene su i tri minimalne pobede. Čukarički je dugo pokušavao da slomi otpor Mladosti iz Lučana i na kraju su to i dočekali. Novi fudbaler Mančester sitija Slobodan Tedić je u 82. minutu na dodavanje Asmira Kajevića doneo trijumf timu sa Banovog brda.

Nešto dalje, na Banjici, domaći Rad je razočarao svoje navijače, pošto su upisali i sedmi poraz u devetoj utakmici u sezoni. Njih je savladao Radnik iz Surdulice (1:0) golom Evgena Pavlova sredinom drugog poluvremena. Nije pomogao ni crveni karton Gorana Smiljanića u 54. minutu.

Najduže se na gol čekalo u Subotici, gde je domaći Spartak u dramatičnoj završnici stigao do trijumfa. Subotičani su savladali Javor iz Ivanjice golom Milana Marčića u 87. minutu. Samo tri minuta ranije je u gostujućem timu Nikola Kuveljić zaradio drugi žuti karton, pa će Ivanjičani itekako biti razočarani što nisu uspeli da stignu bar do boda.


Rezultati 9. kola:

subota

Inđija – Radnički 0:1 (0:1)
/Haskić pen 12/

Čukarički – Mladost 1:0 (0:0)
/Tedić 82/

Napredak – TSC 0:2 (0:2)
/Ivanović 81 - Silađi 21, 38, Grabež 87/

Rad – Radnik 0:1 (0:0)
/Pavlov 68/

Spartak – Javor 1:0 (0:0)
/Marčić 87/

Mačva – Proleter 0:1 (0:0)
/Babić pen 67/

Vojvodina – Voždovac 1:2 (0:0)
/Nikolić pen 69 - Stansavljević 62, Nikolić 64/

nedelja

Partizan – Crvena zvezda 18.00