Fudbal

Povratak Superlige: Rad "glumi" Totenhem, Partizan u Lučanima pred Junajted

Izvor mondo.rs

Novo kolo domaćeg prvenstva otvara zanimljiv okršaj Čukaričkog i Vojvodine, čeka nas i derbi juga u Nišu.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

U petak i subotu na programu su utakmice 12. kola Linglong Superlige Srbije, a očekuje nas nekoliko vrlo interesantnih mečeva.

Crvena zvezda i Partizan će u petak, odnosno subotu, igrati poslednje mečeve pred važne evropske okršaje naredne sedmice, dok ćemo videti još dva meča koja se mogu okarakterisati derbijima.

Kolo otvaraju Čukarički i Vojvodina na Banovom brdu, a taj meč mnogi smatraju derbijem kola. Razlog za to je što su oba tima osvojila po 25 bodova i prvi su pratioci lidera, Crvene zvezde.

Da se radi o odličnom susretu, govori i podatak da su se "brđani" toliko zahuktali da je ovo njihov najbolji start u Superligi ikada.

Takođe, Darko Puškarić očekuje da će meč odlučiti nijanse. Vojvodina, sa druge strane, je provela buran vikend u Italiji prošle nedelje, a Nenad Lalatović ističe da ima razloga za optimizam pred gostovanje Čukaričkom.

Odmah po okončanju te utakmice, počeće meč Crvene zvezde i Rada na stadionu "Rajko Mitić". Crveno-beli već u utorak gostuju Totenhem Hotspuru u Londonu i želeće da potroše što manje energije u ovom malom gradskom derbiju.

Zvezdi je reprezentativna pauza pomogla, a Vladan Milojević ju je čak uporedio sa odlaskom u vojsku. Za meč protiv "građevinara" trebalo bi da bude spreman i Mirko Ivanić, dok je Milan Kosanović govorio o razlozima zbog kojih veziste nije bilo u timu crveno-belih.

Trener Rada Dragan Radojičić je najavio da će njegov tim biti oslabljen protiv šampiona Srbije.

Izvor: MN Press

Subotnji program Superlige će otvoriti gostovanje Partizana u Lučanima. Crno-beli su u prošlom kolu izgubili od Voždovca i sada su im tri boda preko potrebna kako bi barem održali priključak za vodećom Zvezdom.

Takuma Asano bi mogao da se pokaže kao važan faktor protiv Mladosti jer je Japanac zalečio povredu stopala. Ipak, na terenu neće biti Lazara Markovića, koji će propustiti i meč protiv Mančester junajteda u Humskoj narednog četvrtka.

Savo Milošević je istakao da njegovi puleni imaju više problema u Superligi nego u Ligi Evrope, dok sa druge strane, iz ekipe Mladosti kažu da žele da rane sve uigraniji tim Partizana.

Posle susreta u Lučanima, sledi preostalih pet mečeva 12. kola koji će se igrati u istom terminu, od 18 časova. Javor će u Ivanjici ugostiti TSC Bačku Topolu i pokušaće da slave po prvi put posle nešto više od mesec dana.

Bačka Topola je malo usporila posle odličnog starta sezone porazom u Surdulici, pa će biti motivisani da napadnu sva tri boda, na čemu insistira i vezista Dejan Milićević.

Proleter će u Novom Sadu dočekati upravo Radnik, dok nas još jedan derbi očekuje u Nišu. Radnički će na "Čairu" ugostiti Napredak u pravom južnjačkom okršaju.

Spartak u Subotici dočekuje Inđiju koja već dva meseca nema pobedu u Superligi. Vladan Milosavljev veruje da su "zeleno-beli" spremni za prvi trijumf od 17. avgusta.

Izvor: MN Press

Poslednji susret u ovom subotnjem terminu igraju i Voždovac i Mačva. "Zmajevi" će biti favorit na svom "krovu" protiv tima koji je osvojio samo tri boda ove sezone i još uvek nije upisao nijednu pobedu.

Voždovac je u prošlom kolu savladao Partizan golom Marka Devića u dubokoj nadoknadi vremena, ali su potom na šokantan način ispali iz Kupa Srbije od srpskoligaša Teleoptika.

Lista strelaca:

1. Stefan Mihajlović 7 golova, Radnički Niš
2. Bojan Matić 7, Vojvodina
3. Nenad Lukić 6, TSC Bačka Topola
4. Vladimir Silađi 6, TSC Bačka Topola
5. Umar Sadik 5, Partizan
6. Igor Ivanović 5, Napredak
7. Nikola Petković 5, Javor Ivanjica

SUPERLIGA, 12. KOLO

petak:

Čukarički - Vojvodina 18.00, TV Arenasport 1
Crvena zvezda - Rad 20.00, TV Arenasport 1

subota:

Mladost Lučani - Partizan 15.00, TV Arenasport 1
Javor Ivanjica - TSC Bačka Topola 18.00
Proleter - Radnik Surdulica 18.00
Radnički Niš - Napredak 18.00
Spartak Subotica - Inđija 18.00
Voždovac - Mačva 18.00

TABELA: Crvena zvezda (-1) 27 bodova, Vojvodina 25, Čukarički (-1) 25, TSC Bačka Topola 24, Partizan (-1) 23, Radnički Niš 19, Voždovac 17, Mladost Lučani 12, Proleter 12, Spartak 12, Napredak 11, Radnik Surdulica (-1) 11, Javor Ivanjica 9, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3