Fudbal

Nema "romantike" u Kupu Srbije: Favoriti u četvrtfinalu, Inđiji prija Kup

Izvor mondo.rs

OFK Beograd nije mogao do četvrtfinala...

Izvor: MN Press

Znamo prve učesnike četvrtfinala Kupa Srbije!

U novoj eliminacionoj rundi masovnijeg domaćeg takmičenja nije bilo iznenađenja, iako su se i mnogi neutralni ljubitelji fudbala nadali "romantici" - i iznenađenju OFK Beograda, velikog posrnulog kluba koji je daleko od najslavnijih dana...

Ipak, za to će morati da sačekaju neku drugu godinu i sezonu, pošto je Radnik iz Surdulice slavio na gostovanju u prestonici 2:1 

Osim Radnika, u nastavak takmičenja idu i njihove "komšije" iz Niša. Radnički je tek u finišu s dva brza gola savladao OFK Bačku (2:0), učesnika Prve lige Srbije, dok je iznenađenje iz prethodne runde, Teleoptik, ostalo na osmini finala.

"Optičari" su prethodno izbacili Voždovac posle boljeg izvođenja penala, ali ih je ovoga puta zaustavio Čukarički koji je slavio minimalnim rezultatom na gostovanju (1:0).

U jedinom "superligaškom" duelu u terminu od 14 časova videli smo pobedu Inđije nad Proleterom (2:1) i očigledno je da Sremcima bolje ide Kup Srbije od Superlige - u kojoj imaju osam vezanih poraza, zbog čega su i smenili trenera Srđana Blagojevića.

PAROVI I REZULTATI OSMINE FINALA KUPA SRBIJE

OFK Beograd - Radnik 1:2 (1:1)
Radnički Niš - Bačka 2:0 (0:0)
Teleoptik - Čukarički 0:1 (0:1)
Inđija - Proleter 2:1 (2:0)
Vojvodina - Sinđelić (18h)
Mladost Lučani - TSC (18h)

Partizan - Spartak (odloženo)
Crvena zvezda - Mačva (odloženo)

Četvrtfinalisti će u masovnijem takmičenju ponovo nastupiti posle zimske pauze. Utakmice ove runde planirane su za 18. mart 2020. godine dok su dueli polufinala zakazani za 8. april i 6. maj. Finalna utakmica igraće se 24. maja.

Tagovi