Fudbal

Real napada Superkup Španije: Prva uzdanica - Luka Jović!

Izvor mondo.rs

Srpski napadač bi trebalo da dobije priliku da se pokaže u borbi za trofej, pošto Zinedin Zidan na raspolaganju neće imati nekoliko iskusnijih igrača.

Luka Jović ove sezone nije mnogo igrao u dresu Real Madrida, ali bi sada u borbi za trofej mogao da dobije veću priliku.

Razlog za to su povrede njegovih konkurenata za mesto u napadačkoj liniji, pa bi Jović lako mogao da se nađe u timu koji će napasti Superkup Španije.

Kako navodi zvanični sajt Real Madrida, dvojica njihovih iskusnih fudbalera imaju problema sa zdravljem.

Karim Benzema je povredio mišić leve noge i zbog toga neće biti na terenu. Njegovo stanje će se u narednom periodu pomno pratiti, a u Madridu ne žele ništa da rizikuju.

Takođe, ni Geret Bejl neće moći da pomogne svom timu, jer je doživeo upalu gornjih respiratornih puteva. Ranije je bilo potvrđeno da Eden Azar neće uspeti da se oporavi od povrede koju je zadobio u novembru.


Sve to bi moglo da utiče da Luka Jović dobije priliku u polufinalnom meču Superkupa Španije i napokon uspe da se ozbiljnije nametne Zinedinu Zidanu.

Real će u sredu od 20.00 igrati protiv Valensije, dok drugo polufinale čine Barselona i Atletiko Madrid (četvrtak 20.00). Ceo turnir, koji se igra u novom formatu, igra se u Saudijskoj Arabiji.