Fudbal

"Trudim se da ne idem u ostavu da jedem, imam jednu i po nogu"

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Eden Azar nije u jednostavnoj situaciji ovih dana.

Pauza u svetu sporta nastala zbog pandemije korona virusa nije svima pala baš isto. Pojedini sportisti i timovi su bili u naletu i sada su zaustavljeni na putu ka trofejima, dok su neki već odavno povređeni i sada će propustiti kraći deo sezone.

Ali Edenu Azaru su osećanja pomešana.

Belgijanac jeste povređen i svakako bi bio van terena, ali njegov oporavak ne može da teče tek tako jednostavno.

Azar je malo pre čitave ove pauze zbog pandemije operisao skočni zglob u SAD i sada ne može baš na najbolji način da se posveti njegovom jačanju.

"Radim onlajn sa fizioterapeutom. On ne može da dolazi više jer se razboleo i mora da ostane kod kuće. Počeli smo pre 10 dana, ali šalje mi video snimke od kuće", rekao je Azar, a prenosi "Marka":

"Radim na jačanju zgloba i radim sve ono što mogu da radim kod kuće."

Azar je poznat kao neko ko neretko ima problema sa viškom kila, a sada je na posebnom testu. Zatvoren je u kući i nema preteranu fizičku aktivnost...

"Komplikovano je za mene. Trudim se da ne jedem puno. Trudim se da ne idem često u ostavu da jedem zemičke, ali nije lako", iskren je Belgijanac.

Bio je upitan i da li sada kada ima slobodnog vremena pokušava unapredi fudbalske kvalitete svoje dece.

"Ne mogu mnogo da ih naučim sada. Trenutno radim sa jednom i po nogom, ali trudim se da im poboljšam tehniku koliko mogu", kaže Eden Azar.