Mačva i Rad se pomirili sa sudbinom: Ćute i čekaju

Šapčani i "građevinari" bez komentara na gotovo izvesno ukidanje plej-auta, iako će tom odlukom drastično biti umanjene njihove šanse da ostanu među najboljim srpskim klubovima.

MN Press

Ukoliko zaista stupi na snagu očekivana odluka da se Superliga za ovu sezonu privede kraju bez plej-ofa i plej-auta, najveću štetu pretrpeće timovi sa začelja tabele: Mačva i Rad, a strepeće Inđija.

Šapčani su u trekutku prekida takmičenja zbog pandemije korona virusa imali 13 bodova, "građevinari" 15, a zeleno-beli 19. 

Dva od ta tri tima (mada je teoretski moguće da to budu i Javor koji je na 24 boda ili Napredak sa 26) moraće da se presele u niži rang. 

Po informacijama do kojih je MONDO došao, predviđeni baraž za sezonu 2019/2020, između 13. i 14. superligaša, a 3. i 4. prvoligaša, biće ukinut zbog nedostatka vremena, pa bi time - u slučaju da ostanu na trenutnim pozicijama - značajno profitirali Inđija i Javor.

Povodom najavljenih promena kontaktirali smo one koji bi se našli u najvećem problemu, ali naišli smo na polovičan odziv.

Iz Mačve i Rada do objave ovog teksta nismo dobili odgovore, a evo šta su nam rekli u Inđiji i Javoru:

"Upoznati smo sa tim da je UEFA tražila da se nacionalna prvenstva završe do 30. juna, što znači da bismo morali da nastavimo krajem maja ili početkom juna. Korektno je da se odigraju još ta četiri kola, a nas čeka i četvrtfinale Kupa. Inđija jeste konkretno pogođena prekidom i promenama koje bi mogle da uslede, jer smo zaista dobro počeli 2020. godinu, ali povinovaćemo se svakoj odluci FSS", poručili su nam iz Srema.

"Stav FК Javor Matis je da u teškim trenucima za našu zemlju fokus treba da bude na zdravlju ljudi i doprinosu prevazilaženju trenutne situacije od strane svakog pojedinca. Ozbiljno je ugroženo zdravlje ljudi, ali i ekonomija, tako da sport definitivno nije prioritet. Кada se ova situacija prevaziđe, biće dovoljno vremena za fudbal, dalje dogovore i rešenja", poruka je koju smo dobili iz Ivanjice.

Evo i ko su rivali pomenutoj četvorki u preostala četiri kola drugog kruga sezone.

JAVOR:TSC (u gostima), Vojvodina (kod kuće), Proleter (u gostima), Inđija (kod kuće).

INĐIJA:Spartak (kod kuće), Čukarički (u gostima), Vojvodina (kod kuće), Javor (u gostima).

RAD:Crvena zvezda (kod kuće), Radnički Niš (u gostima), Voždovac (kod kuće), Mladost (u gostima).

MAČVA:Voždovac (kod kuće), Mladost (u gostima), Spartak (kod kuće), Čukarički (u gostima).

Tabela Superlige posle odigranih 26. kola: Crvena zvezda 69, Partizan 58, Vojvodina 55, TSC 50, Čukarički 47, Radnički 42, Spartak 37, Mladost 37, Voždovac 35, Radnik 29, Proleter 28, Napredak 26, Javor 24, Inđija 19, Rad 15, Mačva 13.