ANKETA

Ko će biti najbolji STRELAC Superlige: Trojica će se "kidati" u 30. kolu!

Autor Milutin Vujičić

Još samo 90 minuta fudbala pred nama tokom kojih će jedina neizvesnost biti oko toga ko je "zlatna kopačka" Superlige.

Izvor: MN Press

Superliga se završava narednog vikenda, a gotovo da sve znamo uoči poslednjih 90 minuta.

Novi-stari šampion je Crvena zvezda, u kvalifikacije za Ligu Evrope će Partizan, Vojvodina i TSC, dok znamo i da niko ne napušta najviši rang srpskog fudbala zbog proširenja lige. Neizvesnosti dakle uopšte nema, sem što nam je nepoznato ko će biti "zlatna kopačka".

Jedna od zanimljivijih stvari u takmičarskoj 2019/20 bila je borba za prvog strelca takmičenja, pa su se tako mnogi smenjivali na prvom mestu i niko ga nije držao "čvrsto".

Prošle sezone je Nermin Haskić iz Radničkog gotovo sve vreme bio lider na listi najboljih strelaca, i na kraju je trijumfovao sa 24 gola, dok je ove sezone bilo znatno neizvesnije, delom i zbog toga što se igralo sedam utakmica manje zbog pandemije korona virusa.

Pred finalni meč sezone prvo mesto dele dvojica napadača najvećeg iznenađenja sezone bačkotoplskog TSC-a i biće zanimljivo kako će se ovaj tandem ponašati u 30. kolu!

Nenad Lukić je golom protiv Crvene zvezde (2:1) stigao do kote 16, izjednačivši se tako s partnerom iz ofanzivnog dela tima Vladimirom Silađijem, od koga je odigrao jedan meč više, a odluka o tome ko je efikasniji mogla bi da "padne" protiv Radničkog.

Već narednog petka njih dvojica će zajedno napasti "Čair", a i Nišlije imaju napadača koji je jedno vreme figurirao kao "zlatna kopačka".

Izvor: MN Press

Stefan Mihajlović, nekadašnji omladinac Crvene zvezde, odigrao je najbolju sezonu u životu i u 29 utakmica za Radnički postigao 13 golova, pa trenutno deli četvrto mesto liste najboljih strelaca sa El Farduom Benom iz Zvezde.

Napadač s Komora će sigurno ostati na ovoj brojci pošto zbog smrti oca nije igrao u Bačkoj Topoli, a neće ni u poslednjem kolu protiv Proletera.

Šansu da "preskoči" Lukića i Silađija, možda da iskoristi i njihovo potencijalno "rivalstvo" u borbi za titulu prvog strelca lige, mogao bi da iskoristi Nikola Petković iz Javora koji igra fantastičnu sezonu i koji za njima zaostaje tek jedan pogodak.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Prvi strelac kluba iz Ivanjice postigao je 15 pogodaka. Zanimljivo je da su svi ostali njegovi saigrači postigli još svega 23, pa je jasno koliko je njegov učinak značajan.

S obzirom na to da u poslednjem kolu igraju pred svojim navjačima protiv Inđije, koja je na dnu tabele, doduše polako se i diže, ne bi bilo iznenađenje da u poslednji čas dođe do promene na vrhu liste strelaca Superlige...

Vredi istaći i da su napadači crno-belih Umar Sadik i Bojan Matić (koji je prvi deo proveo u Vojvodini) dali po 12 golova, na 11 je Nikola Čumić (Radnički), a Sejduba Suma ima 10.

Šta mislite, ko će na kraju sezone osvojiti priznanje za najboljeg strelca? Glasajte u anketi!