Niko nikad nije imao ovakav raspored

Treninzi, kupovi, pa Liga šampiona: PSŽ kao da počinje NOVU sezonu

Autor Dušan Ninković Izvor Beta-AFP

Liga je prekinuta, ali mnogo obaveza je pred Parižanima.

Osvojili su titulu, jer je Liga 1 u Francuskoj proglasila šampiona prekinutog prvenstva, ali nastavlja se sezona. Ima još tri trofeja za koja će se PSŽ boriti u narednim mesecima.

Neobično, igrači koji su već dugo bez treninga, sada će morati da se vrate u ritam.

Fudbaleri Pari Sen Žermena počeće u četvrtak sa treninzima u manjim grupama, uoči nastavka sezone u Ligi šampiona i kup takmičenjima u Francuskoj.

Kako je danas saopšteno, igrači će proći trodnevna testiranja i u četvrtak počinju sa treninzima.

"Testiranja će se obaviti od ponedeljka do srede, pre nego što u četvrtak izađu na travu trening centra, u malim grupama i postepeno će nastavljati fizičke aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Klub koji je poslednjih godina dominantan u Francuskoj će pre Lige šampiona imati obaveze u svojoj zemlji. Iako je ranije najavljeno da se fudbal neće igrati ni u jednom obliku, moraće da se reše neka pitanja u kupovima.

Još uvek nije poznato kada, ali PSŽ će pre početka nove sezone morati da odigra finale Kupa Francuske, kao i finale Liga kupa. Protivnik u finalu kupa je Sent Etjen, dok će u Liga kupu igrati protiv Liona.

Mnogi smatraju da će država ''popustiti'' i dozvoliti da se ti susreti odigraju tokom jula. Bili bi to idealni pripremni susreti za PSŽ, koji je poslednji zvaničan meč odigrao 11. marta, protiv borusije iz Dortmunda.

Nastavak Lige šampiona je zakazan za sredinu avgusta, kada je Parižani biti jedan od osam učesnika revolucionarnog sistema takmičenja. Igraće se u Lisabonu, po prvi put u istoriji evropskog fudbala u F8 formatu. Pre tih mečeva, moraćemo da saznamo i ostale putnike u Portugal.