Fudbal

U INAT koroni, poplavama, nestašici vode - počele pripreme!

Autor Jovan Terzić

Fudbaleri Javora ponovo na okupu.

Nevreme u Ivanjici
Izvor: MONDO/Nataša Petrović

Teška vremena zadesila su Ivanjicu, pošto su se na muku sa korona virusom nadovezale poplave koje su uzrokovale nestašicu vode.

Čak 10 dana Ivanjica je bila bez vode, ali se ovog petka situacija koliko-toliko popravila jer je voda počela da teče iz česmi, međutim, još nije za piće.

U inat svim tim problemima, fudbaleri Javora u petak su se ponovo okupili i počeli pripreme za sezonu 2020/21.

Tim povodom javnosti se obratio predsednik kluba Dragomir Lazović.

"Počinjemo pripreme u veoma specifičnoj situaciji, iz dva razloga. Prvi razlog, znaju i građani, jeste ono što je zadesilo Ivanjicu. Te poplave i kiša napravili su jako složen problem u gradu. Bilo je i velike štete, nema vode… Prvo što moram da kažem je da smo imali sastanak sa igračima i stručnim štabom i dogovor je da odemo na mini-pripreme u Kosjerić, gde ćemo provesti tri ili četiri dana, dok se ne stabilizuje situacija oko vode", istakao je Lazović i dodao:

"Što se tiče ambicija u novoj sezoni, ja sam i na Skupštini kluba rekao da je Javor specifičan klub - odnos i ljubav prema gradu, tradiciji. Ambicije su što bolje mesto na tabeli, što više bodova i dobro odigranih utakmica i dosta publike na stadionu, jer znamo da će ova sezona imati jako složen tok, zbog korona virusa, koji je druga problematika, ne samo kluba i države, već i svetskog poretka. Liga je proširena na 20 klubova, napravljen je džentlmenski odnos Saveza prema ligi i Zajednice klubova Super i Prve lige prema klubovima. Znamo i da će ispasti šest klubova, pa moramo napraviti jako dobar tim i dobro raditi".

Prvi čovek ivanjičkog superligaša osvrnuo se i na minulu sezonu, koju je Javor završio na 13. mestu. Da nije bilo ukidanja plej-ofa i plej-auta zbog pauze uslovljene pandemijom korone, kao i odluke da nema ispadanja iz lige, Ivanjičani bi imali težak posao da zadrže status.

"Što se tiče prošle sezone, moram je pomenuti. Kada podvučemo crtu, a shodno tome kakvu smo konfiguraciju igrača imali, uz novog šefa stručnog tima i ono što smo promovisali prošle sezone, moram reći da sam relativno zadovoljan. Možda je u nekoliko utakmica ta mladost, uz odlazak igrača, uzrokovala neke poraze koji nisu bili u skladu sa kvalitetom Javora, ali generalno moram biti zadovoljan sezonom, jer je ona promovisala i donela Javoru mnogo mladih igrača, koji će u ovoj sezoni biti okosnica. S druge strane, promovisali smo nekoliko igrača koji su karijeru nastavili u inostranstvu, u ozbiljnim klubovima. Imali smo trenera kome je ovo prva superligaška sezona, a sada ćemo imati zrelijeg i kompletnijeg šefa stručnog štaba, uz igrače koji su se već oprobali u Superligi".

U Ivanjici razmišljaju uveliko o onome što ih čeka, pa shodno tome aktivni su na "fudbalskoj pijaci".

"Javor su pojačali Vladimir Otašević, iskusan štoper, promenio je više klubova, Nikola Tričković, nekadašnji omladinski reprezentativac, 'bonus' igrač za klub. Tu su i Marko Jevtić, štoper koji dolazi iz Mačve, Ibrahim Tanko iz lučanske Mladosti i Šćepanović, vezni igrač Proletera. Ipak, on će se pridružiti ekipi za sedam-osam dana, jer ima simptome korone. Dečko je disciplinovan i to je prijavio. Imamo u najavi dolazak još tri-četiri igrača. Potpredsednik kluba, Petar Lazović, radi na tome sa svojim strukturama i vode se pregovori. Što se tiče odlazaka, znamo da je Ivan Cvetković završio karijeru i oprostio se od Javora. Još jednom mu se zahvaljujem. Klub su napustili Kuveljić (transfer u Vislu iz Krakova), Đerić, divan momak, koji je dobio papire, kao i Švonja, Jakovljević, Vasiljević, Šuljagić, Anđelković, Filipović i Milošević. To su igrači koji su imali malu minutažu i nisu uspeli da se nametnu šefu stručnog štaba. Doći će još igrača, želimo da napravimo dobru rotaciju", naglasio je Lazović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.