Ode...

16 golova u Superligi, pa transfer u DRUGU LIGU!

Autor Dušan Ninković

Moraće da traže novog napadača. I to veoma ubojitog.

Izvor: MN Press

Bio je najbolji strelac Superlige u prethodnoj sezoni. Postigao je 16 golova, asistirao još tri puta, predvodio Javor...

A onda se dogodio transfer. Francuski drugoligaš Šambli ozvaničio je potpisivanje ugovora sa Nikolom Petkovićem, doskorašnjim igračem Ivanjičana.

Saradnja je potpisana na tri godine, a ubojiti napadač Javora će napustiti Ivanjicu u kojoj je bio najbitniji igrač ove sezone.

Novi tim Nikole Petkovića je prethodnu sezonu u drugom rangu francuskog fudbala završio na devetom mestu, ali su ambicije za narednu sezonu daleko veće. Po nekim informacijama, klub razmišlja i o napadu na Ligu 1, odnosno borbi za ulazak u elitu.

Momak koji je tokom dve i po godine u Javoru odigrao 78 utakmica i postigao 39 golova je pored Superlige Srbije bio najbolji strelac u trećem i četvrtom rangu srpskog fudbala. Prethodne sezone je u Prvoj ligi Srbije bio drugoplasirani, iza saigrača Markovića.

''Ambicije kluba su privukle igrača, ali i nas. Sve tri strane su prezadovoljne ugovorenim transferom'', navodi se u zvaničnom saopštenju Javora.

Sezonu u kojoj niko nije ispao iz Superlige Javor je završio na 13. poziciji sa 28 osovjenih bodova. Da se u Ivanjici odlično radi sa napadačima pokazuju i primeri Momčila Mrkaića (Vojvodina) i Ivana Markovića (Šabab Mohamedia, Maroko.)