MOŽE MU SE

DOKTOR FUDBALA: Odigrao 7 utakmica, a osvojio Bundesligu i Primeru!

Autor Nebojša Marković

Ovime ne može mnogo njih da se diči.

Retki su fudbaleri koji su uspevali da dva puta uzastopno osvoje Ligu šampiona sa različitim klubovima. Uspeo je to, na primer, Samjuel Eto sa Barselonom 2009. i Interom 2010. godine. Retki su i oni koji jednu ligu osvoje dve godine u nizu, ali u različitim timovima. Ngolo Kante je to ostvario sa Lesterom 2016. i Čelsijem 2017. godine.

Ali koliko fudbalera znate koji su u JEDNOJ sezoni osvojili dve titule državnog prvaka? I to obe u "ligama petice"!

E pa to je sinoć ostvario Alvaro Odriozola i to upisavši tek sedam nastupa u čitavoj sezoni!

Ovaj Španac može da se podiči da je aktuelni šampion Španije i Nemačke, a sve nakon što je Real Madrid osvojio Primeru posle tri godine čekanja. O čemu se radi?

Desni bek je član Real Madrida koji je pristigao iz Real Sosijedada. U madridskom klubu je tokom prve polusezone upisao tek četiri nastupa, pošto je Zinedin Zidan daleko veću prednost davao Daniju Karvahalu.

Odriozola je shvatio da se neće naigrati pa je u januaru rešio da se zaputi u Nemačku. Došao je na pozajmicu u Bajern Minhen, ali kako je tamo standardan Jošua Kimih, ni tamo nije mnogo vremena proveo na terenu - tek tri nastupa u Bundesligi.

Međutim, i Bajern i Real su osvojili svoje nacionalne šampionate, pa će Odriozola moći da se pohvali sa dve medalje.

Za tih sedam nastupa u dva različita kluba, Odriozola je na terenu proveo tačno 498 minuta. On ima 24 godine, a u reprezentaciji Španije do sada je nastupio četiri puta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.