On ih je sprečio!

Stanković se seća kad u Beogradu nisu pobeđivali Nemci: Imam ja jedan primer iz 1996!

Autor Dušan Ninković

Trener crveno-belih se, pored uobičajenih priča o protivnicima njegovog tima bavio i završnicom ''prethodne'' sezone.

Izvor: MN Press

Pričalo se o Gibraltaru, Spartaku, domaćem prvenstvu, ali i o Nemcima.

Tako je izgledala današnja konferencija za medije na kojoj se novinarima obratio Dejan Stanković, trener crveno-belih. Povod je bio prvi evropski meč u novoj sezoni, ali su teme za razgovor bile mnogo šire. Jedna od njih, penali, posebno je nasmejala šefa stručnog štaba srpskog šampiona.

U polufinalu Lige šampiona će se naći dva nemačka i dva francuska kluba, a niko nije očekivao da Nemci na ovakav način stignu do završnice.

Izvor: MN Press

Bajern je deklasirao Barselonu (8:2), dok je Red Bul Lajpcig savladao Atletiko Madrid, ekipu koja retko ispada u ovako važnim mečevima. Šta je to što Nemcima daje prednost u finišu evropskih takmičenja, da li se radi o mentalitetu?

"Kako su ono rekli, fudbal je igra 11 na 11 u kojoj uvek pobeđuju Nemci (čuvena izjava Garija Linekera prim. aut), ali imam ja jedan primer iz 1996. godine kad Nemci nisu pobedili i to baš ovde (Zvezda - Kajzerslautern 4:0, tada 18-godišnji Stanković postigao dva gola)", rekao je Stanković na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: MN Press

Stanković je već sa 16 godina počeo postepeno da dobija priliku u seniorskom fudbalu, a pravi proboj na veliku scenu napravio je upravo fenomenalnom igrom protiv Kajzerslauterna.

Dugogodišnji reprezentativac Srbije, kao i fudbaler Lacija i Intera, još se seća te evropske sezone. U njoj je, u okviru Kupa pobednika kupova, odigrao pet mečeva, pre nego što je Crvena zvezda u dvomeču eliminisana od Barselone.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.