Biće kazni

KONTE GLEDAO KAKO LAUTARO DIVLJA: Argentinac ludeo zbog izmene pa udarao klupu! (VIDEO)

Autori Nebojša Šatara Dušan Ninković

Uprkos lošem izdanju, Inter osvojio bodove u Đenovi pred važnu utakmicu u Ligi šampiona.

Fudbaleri Intera su osvojili bodove u Đenovi i što je još važnije za navijače milanskog kluba, prvi put ove sezone, nisu primili pogodak.

Konteova ekipa, ovog puta sa Aleksandrom Kolarovim na klupi za rezerve sve do finiša susreta, teškom mukom je stigla do pobede, uz incident koji je priredio Lautaro Martinez.

ĐENOVA - INTER 0:2 (0:0)

Argentinski napadač je bio nezadovoljan izlaskom iz igre, a ceh je platila kluba za rezervne igrače. to će verovatno razbesneti Kontea koji je poznat po burnom temperamentu.

Njegovi izabranici su osvojili sva tri boda i prekinuli negativan niz u Seriji A pred važan meč u Ligi šampiona sledećeg utorka protiv Šahtjora, koji je u prvom kolu u Madridu pobedio Real (2:3), dok je Inter osvojio bod protiv Borusije iz Menhengladbaha (2:2) na "Meaci".

"Crno-plavi" su u subotu na "Marasiju" igrali u kombinovanom sastavu, bez kapitena Srbije Aleksandra Kolarova, koji je dobio priliku od 81. minuta, ali je epitet favorita opravdao tek u poslednjih pola sata.

U prvom poluvremenu, gosti sa "Đuzepe Meace" su stvorili samo jednu šansu preko Romela Lukakua, ali nisu uputili nijedan udarac u okvir gola Đenovljana, što se nije dogodilo otkako je Konte preuzeo ekipu u proleće prošle godine.

Ipak, uprkos lošem izdanju, "neroazuri" su do vođstva stigli u 64. minutu pogotkom Lukakua, koji je na asitenciju Nikola Barele, pogodio suprotan ugao.

Bio je to peti gol Belgijanca u sezoni kojim se izjednačio na liderskoj poziciji liste strelaca sa Frančeskom Kaputom (Sasuolo) i Andreom Belotijem (Torino).

Deset minuta prije kraja, nakon centaršuta iz prekida, Danilo D'Ambrosio je savladao Matiju Perina i stavio tačku na treću pobedu u sezoni.

U poraženom timu, koji je uknjižio drugi poraz, u poslednjih 30-ak minuta susreta nastupio je i srpski internacionalac Ivan Radovanović.

SERIJA A, 5. KOLO

Atalanta - Sampdorija 1:3 (0:1)
/Zapata pen 80 - Kvaljarela 13, Torsbi 59, Jankto 90+2/

Đenova - Inter 0:1 (0:0)
/Lukaku 64/

Lacio - Bolonja 2:1 (0:0)
/Luis Alberto 54', Imobile 76' - De Silvestri 91'/

U nedelju:

Kaljari - Krotone (12.30)
Benevento - Napoli (15.00)
Parma - Specija
Fiorentina - Udineze (18.00)
Juventus - Verona (20.45)

U ponedeljak:

Milan - Roma (20.45)

Igrano u petak:

Sasuolo - Torino 3:3 (0:1)
/Đuričić 71, Kirikeš 84, Kaputo 85 - Lineti 33, Beloti 77, Lukić 80/

Tabela: Milan 12, Sasuolo (+1) 11, Inter (+1) 10, Atalanta (+1) 9, Sampdorija (+1) 9, Napoli 8, Juventus 8, Verona 7, Roma 7, Lacio (+1) 7, Benevento 6, Fiorentina 4, Kaljari 4, Specija 4, Đenova 4, Udineze 3, Parma 3, Bolonja (+1) 3, Torino 1, Krotone 1.

*NAPOMENA: Napoliju odlukom Fudbalskog saveza Italije oduzet bod zbog neodigrane utakmice sa Juventusom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.