POGLEDAJTE!

PROPUŠTA MEČ ŠKOTSKE POSLE 20 GODINA: On je najverniji navijač čija priča ostavlja bez daha, ali ne dolazi u Beograd!

Autor Nebojša Marković

Njegovom višedecenijskom nizu došao je kraj...

Izvor: Twitter/BBC

Pandemija korona virusa je širom sveta u ogromnoj meri uticala na sport i sportska dešavanja. Fudbalska takmičenja su bila prekinuta pre nego što su se nastavila pred praznim tribinama, Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre su pomerene za 2021. godinu, a košarka širom kontinenta i dalje ima velikih problema.

Ali sve ovo u velikoj meri uticalo je i na neverovatan niz Martin Ridela.

On je 51-godišnjak koji po prvi put posle dve decenije neće moći da bodri reprezentaciju Škotske na nekoj gostujućoj utakmici!

Martin je najverniji član čuvene "Tartan armije", navijača Škotske koji svuda prate nacionalnu selekciju. Ipak, meč protiv Srbije u finalu baraža za plasman na EURO narednog leta on neće moći da pogleda uživo.

Škotska u četvrtak uveče gostuje na stadionu "Rajko Mitić", a kako u Beogradu neće biti publike na stadionu, Martin će ostati bez svog niza.

"Prošlo je 20 godina od kada sam propustio neko gostovanje. Bio sam na 75 mečeva, u Litvaniji pet puta, u Kazahstanu, Farskim ostrvima, Peruu, Meksiku… Francuska 1998. godina bila je vrhunac", kaže Martin prisećajući se tog Svetskog prvenstva, poslednjeg takmičenja na kojem je Škotska učestvovala.

"Gledaću utakmicu kod kuće. To je glupo, bez ljudi sa kojima obično delite te trenutke. Posle nekoliko teških poraza došli smo u priliku da 2020. godinu završimo na spektakularan način, međutim to niko od nas neće videti. To je razočaravajuće. Teško je. Ništa ne može da se poredi kao radovanje, grljenje sa ljudima koje ne poznajete, a sve zbog svoje zemlje", rekao je Martin Ridel za škotski "BBC".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.