EKSKLUZIVNO

SRBIJA IMA NAJBOLJU REPREZENTACIJU U REGIONU: Ne pobeđujemo, ali nas selektori i dalje cene!

Autor Nebojša Šatara

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić smatra da je Srbija najkvalitetnija od zemalja nastalih raspadom Jugoslavije.

Izvor: Anadolija/ Adel Omeragić

Crna Gora je na korak od plasmana u B diviziju Lige nacija. "Đetići" od 20.45 na stadionu "Pod Goricom" dočekuju Kipar i u slučaju osvajanja sva tri boda, osiguraće prolazak u viši rang ovog UEFA takmičenja.

Selektor Crnogoraca je u ekskluzivnom intervjuu za MONDO pričao o tom susretu, ali i o dešavanjima u nacionalnom timu Srbije.

Prema njegovim rečima, nije mu najjasnije šta se dogodilo sa reprezentacijom Srbije u dvoboju sa Škotskom, koja je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisala "orlove" u Beogradu.

"Srbija po meni ima najbolju ekipu na celom prostoru bivše Jugoslavije. Istina, negde se dalo i pretpostaviti da bi se mogao desiti neplaniran rezultat. Iskreno, sam se često pitam šta se moglo desiti Srbiji, koja ima takvu ekipu, pa da kiksne u ključnim momentima? Na to pitanje odgovor može dati selektor'', ističe Hadžibegić.

On je probleme u igri srpskog tima prepoznao još davno, kada smo savladali Luksemburg.

''Meni je najveće upozorenje bio meč sa Luksemburgom (3:2), koju su Srbi pobedili vrlo, vrlo teško. Tada se upalilo crveno svetlo meni kao gledaocu i vidio sam da se nešto dešava. Ne znam da li je potcenila protivnika ili su mislili da je sve gotovo posle 2:0. Ili meč sa Škotskom za plasman na EURO. To su morali dobiti u Beogradu, a jedva izvukli nerešeno i na kraju ispali na penale. Za 'orlove' mi je stvarno vrlo teško pronaći razloge za neuspeh jer su ponavljam, po meni najkvalitetniji tim sa naših prostora", dodao je selektor Crne Gore.

Svetsko prvenstvo 1990 - Jugoslavija - Nemačka 1:4. Jozić, Spasić, Katanec, Vulić, Zlatko Vujović, Ivković, Hadžibegić, Savićević, Sušić, Baljić, Stojković.
Izvor: MN Press/arhiva/T. Mihajlović

Nedavno je Budimir Vujačić u intervjuu za naš portal pomenuo Hadžibegića i Mehmeda Baždarevića, koji su i dalje ostali Jugosloveni...

"Nisam čitao Budin intervju, ali mogu da kažem da sam rođen u generaciji koja je počela da se druži od 10. godine naših života. Do danas nismo prestali da se družimo iako nismo igrali za iste klubove. Proveli smo više od tri decenije kao prijatelji i naše prijateljstvo je ostalo netaknuto i dan-danas", rekao je crnogorski selektor o Vujačiću.

Kompletan intervju sa Farukom Hadžibegićem pročitajte na sajtu MONDO.ba!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.