HIT!

URNEBESNE ANEGDOTE ZDRAVKA KUZMANOVIĆA ZA MONDO: Kako je doneo pogrešan dres, ko je "ludak" i kome je skidao točkove!

Autor Neša Petrović

Harizmatični srpski fudbaler se prisetio ludih dana iz Intera i Fiorentine. Još su zanimljivije kada ih Zdravko ispriča opuštenim tonom...

Izvor: MONDO/Neša Petrović screenshot

Bivši srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović bio je gost našeg kolumniste Nebojše Petrovića i tradicionalne MONDO rubrike "Mojih TOP 11" u kojoj je izabrao idealnu postavu igrača sa kojima je delio teren tokom karijere.

Pre nego što vam otkrijemo njegov izbor, podelićemo sa vama delić vrlo interesantnog razgovora sa Kuzmanovićem koji je vrlo rado delio anegdote iz igračkih dana.

Iza njega je vrlo zanimljiva karijera, pošto je nosio dres Fiorentine, Bazela, Štutgarta, Intera, Udinezea i Malage, delio je svlačionicu sa igračima svetske klase, pa je vrlo rado na okupljanja reprezentacije donosio i dresove saigrača.

Tako mu je jednom prilikom Aleksandar Trišović tražio dres Fiorentine, a naivni Kuzmanović je poneo potpisanu majicu svog slavnog saigrača Luke Tonija.

"Luka Toni je svetski igrač, šta će mu moj dres?", nasmejao se Kuzmanović.

Igrao je i sa fudbalerima s kojima ne biste voleli da se sretnete u mraku. Jedan od njih je i Felipe Melo kome je srednje ime "grubijan", a sreća za Kuzmanovića što su delili svlačionicu, jer da je morao da igra protiv njega...

"Felipe Melo je bio budala na terenu, ali su ti potrebni takvi", rekao je Kuzmanović.

"Da hoće nekom da slomi nogu, slomio bi nogu... Igrao bi iza mene, mogao sam da idem napred, a znao je fudbala. Iskreno, glavonja - ne smeš mnogo da mu kažeš. Lud, ludak!".

Nije naravno Felipe Melo bio jedini neobičan fudbaler s kojim je Kuzmanović delio svlačionicu na "Artemio Frankiju", sličan je bio i Adrijan Mutu koji je uvek bio dobar sa Balkancima.

"Ma, Mutu je genije...", rekao je Kuzmanović i prisetio se anegdote.

"Igramo prijateljsku protiv Bilbaoa i izbije tuča na terenu, Mutu je dobio crveni i dobije kaznu od kluba, pred prvenstveni meč, od 10 hiljada evra i samo je rekao da neće da igra. I šta se dešava? Trener uzme kaznu, Mutu se obuče i da dva gola. Sam je odlučivao utakmice".

"Baš sam voleo da igram s njim. Voleo sam da šutiram slobodnjake, a on mi je rekao idi na drugi teren - nećeš šutirati dok sam ja ovde", rekao je uz široki osmeh Kuzmanović.

Poslušajte i anegdotu iz dana u Interu kada je Andrea Ranokija ostao bez guma na automobilu, pošto ga je iznervirao na jednom treningu.

"Provocirao me je ceo trening, dodijalo mi je više...", rekao je Kuzmanović.

"Uzeo sam dizalicu za auto i skinuo mu točkove i bacio i otišao kući, a posle dve nedelje na treninge nisam dolazio svojim autom nego taksijem, znao sam da će mi se osvetiti", uz osmeh je pričao bivši srpski reprezentativac.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.