MONDO intervju

PIŽON POSLE 0:6 UŠAO U SVLAČIONICU, SVI PRASNULI U SMEH: Kad je Argentina "šesticom" ispratila SCG sa Olimpijskih igara!

Autor Neša Petrović

U razgovoru za MONDO, vezista te reprezentacije Igor Matić prisetio se detalja i sa terena i iz svlačionice.

Izvor: MN Press

Mnogi su zaboravili (ili potisnuli iz sećanja) neslavnu epizodu naše olimpijske reprezentacije u fudbalu na Igrama u Atini 2004. godine.

Selektor Vladimir Petrović Pižon odveo je ekipu koja je imala samo jednu rezervu i koja je završila kao poslednja na turniru, nakon poraza u grupi protiv Tunisa (2:3), Australije (1:5) i brodoloma protiv Argentine (0:6).

Za SCG tada je igralo nekoliko igrača koji su kasnije napravili zapažene karijere, poput Miloša Krasića, Milana Biševca, Andrije Delibašića, a vezista reprezentacije bio je Igor Matić, iskusni as koji je završio karijeru u Čukaričkom 2017. godine.

U razgovoru za MONDO u Antaliji, on se prisetio te epizode tokom intervjua sa našim kolumnistom Nebojšom Petrovićem.

I posebno dobro pamti meč protiv Argentine.

"Argentinci su osvojili te Olimpijske igre, bez primljenog gola i čak su Italijane dobili u finalu 3:0. Imali su po tri starija igrača i Italijani i oni, za Italijane je igrao Pirlo. Argentina povela Ajalu, Hajncea, Koloćinija... Takođe, nadolazili su Maskerano, Kili Gonzales, Saviola, Tevez... Svi su napravili vrhunske karijere i imali velike uspehe".

Jasno je koliko je Argentina bila snažnija u tom trenutku.

"Mi smo izgubili 0:6 i ušao sam u svlačionicu i bilo me je sramota. Ne znam da li sam izgubio 0:6 od nekoga. A pred izlazak na teren video sam da su svi niži za glavu od mene, a ja nisam nešto visok. Jednostavno, znaju mnogo fudbala, brzi su, sposobni, agilni, moglo je da bude 12:0"

Naš savez i reprezentacija nije ozbiljno pristupio tom turniru.

"Mi smo imali jednu rezervu na klupi. Olako smo shvatili te Olimpijske igre - i FS Srbije i Crne Gore i mi, ali da ne ulazim u to"

Debakl protiv Argentine Matić je zapamtio ipak i po duhovitom momentu.

"Ulazim posle utakmice u svlačionicu, spustili smo glavu, a Piki ulazi i kaže 'Strašni ovi Argentinci'. Nije mi bilo do smeha, ali kako je on to izjavio dosta ljudi je počelo da se smeje"

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi