Kakav napad

DA LI JE OVO NAJBOLJA ASISTENCIJA U ISTORIJI FUDBALA? Realova čudesna akcija slavi 11. rođendan! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Mađioničari - Kaka, Guti i Benzema.

Izvor: Twitter/LaLiga_en/printscreen

Legendarna akcija fudbalera madridskog tima danas proslavlja 11. rođendan! Sećate se sigurno kako je to izgledalo. Kaka daje pas u prostor, Guti izlazi oči u oči sa golmanom, a onda pas za Benzemu.

Karim Benzema je jedan od najlakših golova u karijeri postigao kada ga je Hose Marija Guti ''spojio'' sa praznim golom. Ovo je asistencija za koju mnogi smatraju da je najbolja svih vremena.

Slavni fudbaler kraljevskog kluba je petom ostavio loptu na ivici kaznenog prostora, a francuskom napadaču nije bilo teško da je pošalje u mrežu. Svi defanzivci su ispali iz igre, računajući i golmana Deportiva.

Benzemin pogodak je doneo prednost od 2:0, a španski fudbaler je ubrzo nakon tog ovog meča napustio klub. Zbog sukoba sa tadašnjim trenerom precrtan je iz daljih planova.

Hose Marija Guti ponikao je u Real Madridu, prošao njegove mlađe kategorije, a zatim i dva rezervna tima. U prvom timu je proveo 15 godina, a karijeru je završio u dresu Bešiktaša. I kao trener je vodio mlađe kategorije madridskog tima, kluba u kom je ostavio najjdublji trag.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.