Transfer?

ZVEZDA PRODAJE NAJBOLJEG OMLADINCA? Doneo dva trofeja u sezoni, pa umesto u Grafičar - ide u Seriju A!

Autor Dušan Ninković

Momak rođen 2003. godine mogao bi da ode iz kluba pre nego što je debitovao...

Mladi fudbaler Crvene zvezde Nikola Knežević.
Izvor: Youtube/Highlights Football/printscreen

Bio je najbolji fudbaler omladinaca Crvene zvezde u prethodnoj sezoni, a umesto prekomande u prvi tim ili slanja u Grafičar - završiće u Italiji? Kako javlja jedan lokalni portal iz Verone, Nikola Knežević (18) je blizu odlaska na Apenine.

Ofanzivni vezista koji je sa omladincima Crvene zvezde osvojio titulu, a zatim bio najbitniji igrač u pohodu na Kup prijateljstva koji je odigran na Zlatiboru, tako bi mogao da napusti redove srpskog šampiona pre debija za seniorsku ekipu. A pre samo nekoliko dana prosleđen je Grafičaru...

Trebalo je da u ekipi Boška Đurovskog stekne prvo seniorsko iskustvo, a da se kroz igre u Prvoj ligi Srbije nametne i Dejanu Stankoviću kada dođe vreme za prekomandu. Ovog leta nije otišao na pripreme prvog tima Crvene zvezde, za razliku od Nikole Stankovića i Marka Lazetića, koji su takođe igrači za budućnost crveno-belih.

Kako prenosi portal ''calciohellas'', Verona će pokušati da iskoristi to što Knežević neće postati prvotimac i angažovati ga već ovog leta. Dok čekaju informaciju od Mančester sitija za novi angažman Ivana Ilića, u italijanskom klubu ne sede skrštenih ruku, već traže nova pojačanja za tim.

Isti izvor navodi da je za mladog fudbalera, koji je postigao 16 golova na 22 meča u Omladinskoj ligi, zainteresovan i Inter, ali da tim iz Verone smatra da može da ga dobije pre velikana iz Milana.