HOĆE PROLAZ

PARTIZAN MORA DA POBEDI! NATHO JE SPREMAN ZA SOČI: Da pokažemo naš karakter, ovo je potpuno drugačije!

Autor Nebojša Marković

Crno-bele očekuje ključan meč u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana su savladali Novi Pazar 4:1 na teškom gostovanju, a već u četvrtak očekuje ih do sada najvažniji meč u novoj sezoni.

Ruski Soči dolazi u Beograd na revanš 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu (prvi meč 1:1), a Bibars Natho ima jasnu poruku pred taj meč.

Strelac prvog gola protiv Novog Pazara, sjajnim udarcem u 42. minutu meča, tvrdi da crno-beli mogu da prođu u plej-of.

"Potpuno je drugačije jer je evropsko takmičenje. Tim protiv koga igramo je na našem nivou. I oni idu na pobedu, ali mi igramo kod kuće. Moramo da pokažemo karakter, da pokažemo koji je naš nivo i kako igramo i, naravno, da pobedimo i prođemo u sledeću rundu", rekao je Natho.

Izraelac se potom osvrnuo na meč protiv Novog Pazara.

"Znamo da prethodnih nekoliko godina Partizan nije uspevao da pobedi Novi Pazar, ali mi smo došli sa našim ciljem, znali smo šta želimo da postignemo u ovoj utakmici. Srećan sam što smo ispunili ono što smo zamislili i pobedili ih uz 4 data gola. Sada moramo da nastavimo. Postigao sam lep pogodak levom nogom, sa 25 metara, koji je promenio tok igre. Nakon toga nam je bilo lakše jer su i oni igrali otvorenije, pokušavali da napadnu, pa smo imali više prostora za igru", kaže Natho.

On se osvrnuo na prekide igre u meču u Novom Pazaru.

"Nije normalno igrati 60 minuta, zatim pauzirati 20 i posle toga ponovo igrati. Ja sam bio zamenjen, ali je igračima koji su ostali na terenu bilo veoma teško- i mentalno i fizički. Ipak, srećan sam što smo utakmicu završili bez povreda. Postigli smo 4 gola, što je veoma bitno. Odlično smo odradili posao, a sada nastavljamo dalje."

Na meču protiv Novog Pazara je Partizanu priznat pogodak posle korišćenja VAR tehnologije.

"Za nas je ovo drugi put da na utakmici čekamo VAR potvrdu. I ovaj put, kao i prethodni, nam je priznat pogodak, iako je sudija prvobitno pokazao da je u pitanju ofsajd. To je dobro za fudbal, ali nadam se da će to sve u budućnosti kraće trajati jer je sudiji trebalo 6-7 minuta da donese odluku. Ali, za početak je dobro da imamo VAR", zaključio je Bibars Natho.