ISPLIVALI DETALJI

REVOLUCIJA U FUDBALU - OVO JE NOVI FIFA KALENDAR? (ANKETA) Otkriven Vengerov plan, a tiče se utakmica reprezentacija!

Autor Nebojša Marković

Sprema se plan kako da kalendar takmičenja bude što efikasniji.

Izvor: Profimeda/Marca.com/Printscreen

Sprema se nova revolucija u svetskom fudbalu! Jedna je već najavljena po pitanju ofsajd pravila, a za drugu je Arsen Venger istakao da će VAR poluatomatski donositi odluke o ofsajd pozicijama.

Ipak, sada je na pomolu treća i tiče se utakmica reprezentacija!

Ponovo je u glavnoj ulozi Arsen Venger, čoveka zaduženog za unapređenje fudbala pri FIFA, a njegov predlog je jasan:

Ponudio je dve opcije za drastično smanjenje broja reprezentativnih pauza tokom sezone, kako bi se utakmice nacionalnih timova igrale tokom dužih vremenskih "prozora", otkrila je "Marka"!

Šta to znači? Trenutno stanje je tako da se u klasičnoj sezoni reprezentacije okupljaju u septembru, oktobru, novembru, martu i junu. Time su igrači gubili mnogo vremena i energije zbog dugih putovanja koja prave dodatni problem u već dugačkim sezonama.

Ali sada postoje dva predloga da se to promeni:

Izvor: Marca.com/Printscreen

  1. Da se pravi reprezentativna pauza samo u oktobru. Sezona bi počinjala u avgustu i završavala se u junu. Četiri nedelje u oktobru bi prvenstva pauzirala, kako bi se igrala razna kvalifikaciona takmičenja, a potom bi klupska sezona bila neometana od novembra do maja. U junu bi potom bila uobičajena takmičenja poput Svetskog prvenstva, Eura, Kopa Amerike...
  2. Da se prave reprezentativne pauze u oktobru i martu. Princip je sličan onoj prvoj ponudi, samo bi u ovom slučaju pauza u oktobru iznosila tri sedmice, a u martu bi se još dve sedmice izdvojile za nacionalne timove. Sve ostalo bi bilo isto kao u prvom predlogu.

Koji predlog se vama više sviđa?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Tako bi se igračima omogućilo da manje putuju, a Arsen Venger je istakao da je Lionel Mesi u ciklusu od 2014. do 2018. godine putovao oko 324.000 kilometara. To znači da je Argentinac čak osam puta "obleteo" planetu Zemlju oko ekvatora.

Mesi čak nije ni najgore prošao, pošto računica kaže da je Kostarikanac Brajan Ruiz u istom periodu prešao 377.000 kilometara, a Japanac Hasebe 316.000 kilometara...