Vredi

ENGLEZI OTKRILI, MITROVIĆ IMA REKORDNU PLATU: Poznati detalji ugovora, ovo su astronomske brojke!

Autor Nikola Lalović

Aleksandar Mitrović je najplaćeniji, a to je i zaslužio.

Izvor: Profimedia

Aleksandar Mitrović ove sezone igra neverovatno. U reprezentaciji Srbije redovno daje golove i stalno popravlja svoj rekord po broju datih pogodaka u nacionalnom timu, a u Fulamu je još bolji! 

Ređa rekorde, a onaj naredni koji juri je najviše golova u jednoj sezoni Čempionšipa. Za sada je dobrano ispred tempa potrebnog da dođe do tog uspeha, a to znači i da je ubedljivo najplaćeniji fudbaler lige. 

Kako prenosi "Skaj sports" Mitrović je sa Fulamom potpisao ugovor po kome dobija 100.000 funti nedeljno ukoliko ispuni sve uslove za bonus. S obzirom da daje golove na svakom meču i da je ubedljivo prvi strelac lige, teško da ima nekog bonusa koji ne dobija. 

Za sada je na 16 mečeva 19 puta tresao mreže, a ovo znači da je prestigao Andrea Ajua i Troja Dinija koji su sa nedeljnim platama od 80.000 funti bili najplaćeniji u ligi. 

A iako nema niko plaćeniji u drugom rangu engleskog fudbala ni izbliza nema niko ni bolji. Zbog toga je i ova plata verovatno mala za sve ono što napadač iz Smedereva donosi svom timu.