A ponude...

STIGAO DO REPREZENTACIJE I ZVEZDA NE BI DA GA PRODA: Odrastao uz Dragovića - sad je prioritet da ostane u klubu!

Autor Dušan Ninković

Defanzivac Zvezde mogao bi da bude prioritet što se tiče ostanaka na stadionu Rajko Mitić tokom narednog leta.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde stigli su do pete titule u nizu, a sportski direktor Mitar Mrkela analizirao je sezonu gostujući u emisiji na televiziji Arenasport. Tom prilikom pričao je o prelaznom roku i šta Zvezdi treba, ugovoru za Dejana Stankovića i Milana Borjana... Ali, i o Strahinji Erakoviću.

"Čupa" je tokom sezone postao neizostavni šraf u Stankovićevom timu i kroz saradnju sa Aleksandrom Dragovićem pokazao sve svoje kvalitete. Zbog toga ne čudi što je jedan od najtraženijih igrača sprksog šampiona.

Ali, Mitar Mrkela bi više voleo da on ostane u klubu!

"Strahinja je naše dete i ima 21, pre dve godine je debitovao, a mnogo ranije je išao sa ekipom na pripreme. Ove sezone je eksplodirao, igra u tandemu sa Dragovićem koji mu je pomogao. Ja sam znao da će biti reprezentativac i stigao je taj poziv od Piksija. Verujem da će u narednom periodu biti standardan u reprezentaciji", rekao je Mrkela.

Crveno-beli će biti na iskušenjima, jer je interesovanje veliko...

"Biće teško odoleti i ako stigne neka ponuda koju ne možete da odbijete... Klub živi od sponzora, od takmičenja u kojima igra, ali i od prodaje. Nismo doneli odluku o prodaji Erakovića, on je veoma važan igrač za nas i mogao bi da bude važan i u budućnosti. Po statusu i kvalitetu već je standardni igrač. Već se tu pojavljuju neki klubovi... Ali ajde da sačekamo", kaže Mitar Mrkela

Takođe, klub planira da u narednom periodu još neki mladi fudbaleri krenu koracima Strahinje Erakovića i stignu do velike uloge u prvom timu.

"Jedan od ciljeva je i afirmacija mladih igrača. Mi smo ih ove sezone imali šest. Eraković je igrao najviše, on je malo stariji, ali svi su dobili šansu. Omladinska škola odlično radi, pokušavamo da ubrzamo njihov razvoj i pripremu za seniorski fudbal. Očekujem da na pripreme tokom leta povedemo i 3-4 igrača iz Grafičara, uz one koji su već pri prvom timu", rekao je sportski direktor Zvezde.