Bravo!

NAJBOLJA NAVIJAČKA KOREOGRAFIJA SVIH VREMENA - OVO NIKADA NISTE VIDELI: Opstali u ligi, pa prikazali spektakl! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Navijači italijanskog tima razvili su koreografiju koja je bez dileme jedna od najboljih stvari koje smo videli u životu.

Izvor: Twitter/@JPeppp

Fudbaleri Salernitane su upisali ubedljiv poraz (4:0) protiv Udinezea u poslednjem kolu Serije A, ali je remi Kljarija protiv poslednjeplasirane Venecije značio da ostanu u ligi. Tako je na najbolji način završena njihova avantura u ovoj sezoni, a veliki uticaj su imali navijači ovog tima koji su prikazali najbolju navijačku koreografiju u istoriji.

Čitav gradić Salerno koji se nalazi na jugu Italije navijao je za svoju ekipu, posebno u drugom delu sezone kada je situacija izgledala skoro bezizlazno. bili su zakucani za dno tabele i sa veoma malim šansama da opstanu u ligi.

Ipak, uspeli su. Uspeli su i zato što su najvatreniji navijači kluba verovali da će uspeti. O toj veri mogao bi da se snimi dokumentarac, a sigurni kadrovi bili bi sa meča na kojem su razvili spektakularnu koreografiju.

Ludilo šta su napravili:

Preko cele tribine pustili su film o istoriji svog kluba, odnosno svih 103 godine koliko Salernitana postoji. Po decenijama, uz najzanimljivije detalje iz klupske istorije, pričali su priču o klubu koji vole.

Napravili su spektakl, a najbolja moguća nagrada za ovakvu podršku tokom čitave sezone je opstanak u ligi.

Za one koji nisu pratili, u tom opstanku su učestvovala i neka poznata lica poput Ivana Radovanović, Milana Đurića, Franka Riberija, Federika Facija, Dijega Perotija...

Pogledajte kako je to izgledalo na stadionu: