Neobično!

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE IMA NOVI TIM - JEDINI JE EVROPLJANIN U CELOJ LIGI: Šok transfer veznjaka, ovo niste očekivali!

Autor Dušan Ninković

Neobičan fudbalski put ofanzivca za kojeg se nekada verovalo da bi mogao da bude među najboljima u Evropi.

Izvor: MN Press

Nakon letnjeg rastanka sa Borcem iz Banjaluke, Dejan Meleg (27) ima novi klub! Nekada veliki talenat sprskog fudbala koji je u ranoj fazi karijere nosio dres Vojvodine i Ajaksa seli se na drugi kontinent. Nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde potpisao je ugovor u Egiptu i sada je jedini Evropljanin u tamošnjoj Premijer ligi!

Do početka nove sezone ostalo je još tri nedelje pa je moguće da će egipatski klubovi još neko pojačanje pronaći u Evropi, ali je za sada nekadašnji mladi reprezentativac Srbije jedini! On je stavio paraf na trogodišnji ugovor sa ekipom Enpi, 13. timom iz prethodnog šampionata. Najbolji plasman tog tima je drugo mesto na tabeli iz 2005. godine, a imaju i dva trofeja u Kupu Egipta.

Ambicije za narednu sezonu verovatno su opstanak u ligi, a Meleg bi trebalo da pomogne na tom putu bogatim iskustvom koje je sticao. Nakon Vojvodine, Ajaksa koji ga je slao na pozajmicu u Kambur i ponovo Vojvodine, Meleg je bio član Kajzerija, pa se vratio u srpski fudbal. Potpisao je za Crvenu zvezdu, ali je iz ekipe Vladana Milojevića išao na pozajmice u Levadijakos i Radnički iz Niša. Na kraju, skrasio se u Banjaluci gde je igrao dve godine, bio jedan od najboljih prvotimaca i osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi BiH.

Sada za njega počinje potpuno novo iskustvo, u klubu za koji mnogi nisu čuli. Egipat je, kao i većina afričkih zemalja, mnogo veći proizvođač nego uvoznik fudbalera, pa nema mnogo evropskih igrača koji su tamo napravili velike karijere. Ali, Premijer liga Egipta važi za jednu od najboljih na kontinentu i u ovom takmičenju igraju zvezde iz gotovo svih država Afrike. Pored njih, biće tu i tri "prava" stranca, Brazilac Bruno Savio, Kolumbijac Luis Hinestroza i Dejan Meleg, svojevremeno šampion Evrope sa Srbijom!