Uživo

SRBIJA PALA BEZ ŠANSE, NIŠTA OD ČUDA! Bolan sudar "orlova" sa MOĆNIM Brazilcima i realnošću - ovo je neka druga brzina!

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je na početku Svetskog prvenstva o Brazila.

Reprezentacija Srbije počela je Mundijal, ali prvi meč neće pamtiti po dobrom. Zahvaljujući dvostrukom strlecu Rišarlisonu Brazil je stigao do rutinske pobede protiv naše selekcije (2:0), što je borbu za prolaz u nokaut fazu takmičenja “odložilo” za drugu i treću rundu.

Od samog početka fudbaleri Srbije nisu ličili na tim koji smo navikli da gledamo pod komandom Dragana Stojkovića. Previše straha uvuklo se u kosti, previše grešaka na sredini terena pravili su reprezentativci Srbije i premalo su pritiskali rivala – iako znamo da se do sada nikoga nisu plašili.

Tokom prvog dela meča odbrana je bila na visini zadatka i Brazilci nisu uspeli da zatresu mrežu Milinković-Savića. Vanja je večeras bio najbolji igrač našeg tima, ali čak ni on nije uspeo da zaustavi nalete u nastavku meča. Napadač Totenhema dva puta je tresao mrežu kako bi srušio snove Srbije o dobrom rezultatu na početku Mundijala.

To znači da će “orlovi” protiv Kameruna i Švajcarske morati da budu na visini zadatka, upišu pobede I obezbede plasman u nokaut fazu.

22:05

Još fotografija sa susreta!

Fudbaleri Srbije poraženi su od Brazila uz dva gola Rišarlisona na početku Svetskog prvenstva, a tim Dragana Stojkovića tokom većeg dela meča bio je u podređenom položaju. Pogledajte još neke fotografije sa same utakmice:

22:02

Pratite prve reakcije nakon poraza!

Reprezentativci Srbije, kao i selektor Srbije, izneće svoje prve utiske o meču protiv Brazila! Pratite na MONDU reakcije aktera ovog meča!

22:00

Pogledajte još fotografija sa susreta...

Ovako je izgledao meč Srbije i Brazila!

21:58

Drugi gol Brazila!

Pogledajte "makazice" Rišarlison, najbolji potez na meču.

Ričarlison
Izvor: Arena sport

21:55

KRAJ! SRBIJA - BRAZIL 0:2!

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Brazila, a dvostruki strelac Rišarlison napravio je najveću štetu nacionalnom timu naše zemlje. Pogledajte detalje sa meča:

21:45

87. minut .- Poslednja izmena Brazila!

Umesto Rafinje na terenu je Gabrijel Martineli.

21:41

83. minut - Poslednja izmena Srbije!

Umesto Aleksandra Mitrovića na terenu je Nemanja Maksimović.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

21:39

81. minut - Prečka!

Mogla je prednost Brazila da bude i značajno ubedljivija. Pre golova pomogla nam je stativa, a sada su naši rivali pogodili i prečku!

21:37

80. minut - Još dve izmene Brazilaca

Umesto dvostrukog strelca Rišarlisona u igri je sada Gabrijel Žesus, dok je Nejmara zamenio Antoni.

21:36

Prvi gol Brazila!

Pogledajte kako je selekcija Brazila stigla do prednosti protiv Srbije:

Rišarlison
Izvor: YouTube/TV Arena sport

21:33

76. minut - Dvostruka izmena Brazilaca!

Umesto Vinisijusa Žuniora i Lukasa Pakete na terenu su Rodrigo i Fred.

21:31

73. minut - Drugi gol Rišarlisona!

Majstorija brazilskog napadača! Lopta je ubačena sa leve strane, preko veoma opasnog Vinisijusa, a Rišarlison je uspeo da se namesti i uhvati fantastične makazice. Niko nije bio blizu dvostrukog strelca...

21:28

70. minut - Korneri su šansa, bilo je drame!

Igrala je lopta u petercu Brazila, nekoliko puta su fudbaleri u žutim dresovima uspevali da otklone opasnost, ali Srbija sada zna način da zapreti. Svaki prekid pred golom Alisona velika je šansu za dobre skakače u reprezentaciji Srbije. Možemo do izjednačenja, ajde "orlovi"!

21:24

66. minut - Još dve izmene!

Menja Dragan Stojković Piksi! Umesto Lukića i Mladenovića na terenu su Darko Lazović i Dušan Vlahović. Biće ovo izuzetno ofanzivna formacija Srbije jer se sada u centralni deo veznog reda vraća Sergej Milinković-Savić, a u napadu imamo dvojicu "teškaša".

Izvor: MN Press

21:23

64. minut - Žuti karton za Tadića!

Treća opomena u nacionalnom timu Srbije, kapiten Tadić opomenut je zbog protesta nakon nedosuđenog faula.

21:20

62. minut - Brazil vodi!

Rišarlison je strelac! Vinisijus Žunior druiblao je na levom boku i sa svoje omiljene pozicije uputio je udarac, koji je Vanja Milinković-Savić zaustavio. Bila je to još jedna sjajna intervencija srpskog golmana, ali odbitak na peterac ispratio je samo napadač brazilskog tima koji nije imao težak zadatak.

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

21:18

60. minut - BOMBA!

Strašan šut ka golu Srbije uputio je Aleks Sandro, ali smo imali sreće. Vanja Milinković-Savić bio je nemoćan, ali je naš tim spasla stativa od koje se lopta odbila daleko u polje.

21:15

57. minut - Dvostruka izmena Srbije!

Umesto Gudelja i Živkovića na terenu su Ivan Ilić i Nemanja Radonjić. Selektor Dragan Stojković odlučio je rano da napravi dve promene.

Izvor: Profimedia

21:06

49. minut - Drugi žuti karton!

Mogao je Brazil do velike prilike, ali je Nemanja Gudelj sa leđa startovao nad Nejmarom. Glavni arbitar mu je pokazao žuti karton, a Brazilci će imati slobodan udarac sa dvadesetak metara.

21:04

46. minut - Milinković-Savić!

Velika gršeka poslednje linije našeg tima, ali je Vanja Milinković-Savić uspeo da odbrani najbolju priliku za Brazil nakon samo tridesetak sekundi igre u nastavku.

21:03

46. minut - Nastavljamo!

Drugi deo meča je počeo!

20:55

Spremni?

20:47

POLUVREME - 0:0!

Bez pogodaka nakon prvih 45 minuta igre u Kataru! Reprezentacija Srbije uspela je tek u finišu prvog dela meča da se oslobodi pritiska i malo više zaigra na protivničkoj polovini. Ipak, Brazilci su imali najbolje prilike u ovom delu meča i možemo biti zadovoljni nerešenim rezultatom.

20:41

40. minut - Nejmar ostao bez dresa!

Već na samom početku utakmice, Nejmar je ostao bez dela opreme. Prilikom jednog duela Saša Lukić je svukao dres najboljem igraču Brazila!

20:34

34. minut - Srbija teško iznosi loptu!

Mnogo problema ima naš vezni red. I kada osvojimo loptu u opasnoj zoni, težište igre teško prebacujemo na sredinu terena, a u kazneni prostor rivala ušli smo tek nekoliko puta.

20:28

27. minut - velika šansa!

Izašao je Vinisijus Žunior pred Vanju Milinković-Savića, ali je srpski čuvar mreže na vreme uleteo u noge brazilskom fudbaleru. Nakon toga je i nogom otklonio opasnost pa jedna od najboljih prilika za Brazil nije realizovana.

20:22

21. minut - Srbija u defanzivi!

Iako to nije bila ideja, Srbija je na početku meča u podređenoj ulozi. Fudbaleri Brazila preuzeli su inicijativu i diktiraju tempo ovog meča, a za sada nisu uspeli da stvore neku dobru šansu. Vredan pomena je šut Kazemira sa gotovo 30 metara koji nije bio pretežak zadatak za Milinković-Savića.

20:14

14. minut - Korneri...

Dva uzastopna kornera sa leve strane izveo je Nejmar, a pokušaj iz prvog bio je posebno zanimljiv. Brazilac je želeo da prevari Vanju Milinković-Savić i da šutne direktno u gol, ali je čuvar mreže srpskog tima bio na oprezu i loptu izbacio preko prečke.

20:10

10. minut - Postava Srbije!

Izvor: Anadolija/Evrim Aydın

20:06

6. minut - Prvi žuti karton!

Glavni arbitar susreta alireza Fagani već u šestom minutu pokazuje žuti karton Strahinji Pavloviću, koji je izgubio loptu na protivničkoj polovini i zatim prekinuo napad koji je pretio da bude opasan.

20:01

1. minut - Počeo je meč!

Brazilci su prvi krenuli sa centra na večerašnjem susretu.

19:59

Da se podsetimo!

STARTNE POSTAVE!

Srbija: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, Gudelj, Mladenović - S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović

Brazil: Alison - Danilo, Markinjos, Tijago Silva, Aleks Sandro - Kazemiro, Paketa - Rafinja, Nejmar, Vinisijus Žunior - Rišarlison

Rezervisti:

Srbija: Dmitrović, Rajković, Eraković, Maksimović, Radonjić, S. Mitrović, Babić, Kostić, Vlahović, Račić, Đuričić, Ilić, Grujić

Brazil: Veverton, Ederson, Fred, Dani Alveš, Militao, Fabinjo, Teljes, Gimaraeš, Gabrijel Žesus, Antoni, Rodrigo, Everton, Bremer, Pedro, Martineli

19:57

Podrška od Novaka!

Najbolji srpski sportista navija za reprezentaciju na Mundijalu! Pogledajte njegovu objavu!

19:55

A ovako je na stadionu!

Pogledajte navijače unutar stadiona Lusail, nekoliko trenutaka pred meč Srbije i Brazila!

19:50

Navijači Srbije!

Pogledajte fotografije srpskih navijača koje je tokom današnjeg dana napravio naš kolega Milutin vujičić, predstavnik MONDA na Mundijalu u Kataru:

19:45

Predstavnik Superlige postigao gol!

Peti gol na meču Portugala i Gane postigao je Osman Bukari, krilni napadač Crvene zvezde. To nije bilo dovoljno za izjednačenje, uspeo je samo da napravi dramu u finišu, a posebno je zanimljivo što je proslavio pogodak u stilu Kristijana Ronalda. Pogledajte taj gol:

19:40

Orlovi su spremni!

Pogledajte snimak iz Dohe, trenutak u kojem naši reprezentativci istrčavaju na zagrevanje pred meč sa Brazilom:

19:35

Situacija unutar stadiona!

Pogledajte kako je na stadionu Lusail!

19:25

Navijači prave spektakl!

Uživajte u snimcima iz Katara!

19:15

Pogledajte atmosferu!

Ovako je trenutno u Dohi!

19:10

Pet mečeva na Mundijalu!

Fudbalske reprezentacije Brazila i naše zemlje - pod različitim imenima, pet puta su odmerile snage na Svetskim prvenstvima. Ovo su svi međusobni mečevi:

  • Jugoslavija - Brazil 2:1, 1930. godine
  • Brazil - Jugoslavija 2:0, 1950. godina
  • Brazil - Jugoslavija 1:1, 1954. godina
  • Brazil - Jugoslavija 0:0, 1974. godina
  • Brazil - Srbija 2:0, 2018. godina
19:00

Da vas čujemo!

Ko će biti najbolji u Kataru?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

18:50

Rezervisti!

Srbija: Dmitrović, Rajković, Eraković, Maksimović, Radonjić, S. Mitrović, Babić, Kostić, Vlahović, Račić, Đuričić, Ilić, Grujić

Brazil: Veverton, Ederson, Fred, Dani Alveš, Militao, Fabinjo, Teljes, Gimaraeš, Gabrijel Žesus, Antoni, Rodrigo, Everton, Bremer, Pedro, Martineli

18:35

SASTAVI!

Srbija: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, Gudelj, Mladenović - S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović

Brazil: Alison - Danilo, Markinjos, Tijago Silva, Aleks Sandro - Kazemiro, Paketa - Rafinja, Nejmar, Vinisijus Žunior - Rišarlison

Izvor: MN Press

18:10

Trojica u drugim reprezentacijama...

Znate da na ovom Mundijalu igraju trojica fudbalera srpskog porekla, ali za druge reprezentacije? Dani Vuković i Miloš Degenek brane boje Australije, dok je Milan Borjan u dresu Kanade. I za srpski fudbal to nije ništa novo. Fudbaleri sa naših prostora još od 1934. godine nastupaju za druge selekcije!

18:00

I Španci jedva čekaju!

Novinari španske "Marke" posvetili su mnogo pažnje meču Srbija - Brazil, uz poseban osvrt na igrača koji u njihovoj zemlji nije uspeo da zablista. Dok Dragan Stojković Piksi razmatra ko će predvoditi napad, novinari iz Španije predlažu da to bude Luka Jović!

Izvor: MN Press

17:50

Brazilci se plaše Mitrovića!

Danima se u srpskim medijima pričalo i pisalo da li je Aleksandar Mitrović spreman za prvi meč na turniru, a čini se da je on i Brazilcima najveća briga. Tamošnji mediji nazvali su ga đavo, a štoperi će morati da budu maksimalno koncentrisani ukoliko se Smederevac pojavi na terenu.

Izvor: MN Press

17:40

Hrvat navija za Srbiju!

U majici na kojoj piše Hrvatska, sa zastavom SFRJ i kao podrška Srbiji! Matijas, momak hrvatskog porekla rođen u Banjaluci, došao je iz Los Anđelesa kako bi pružio podršku Piksiju i "orlovima".

17:30

Srbin putovao četiri meseca!

Navijač naše reprezentacije Zoran Zivlak putovao je više od četiri meseca u Katar, a biciklom je stigao da bodri reprezentaciju na Mundijalu. Pogledajte detalje sa dočeka ispred hotela u kojem su reprezentativci...

...a zatim i poslušajte šta je imao da kaže!

Zoran Zivlak
Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije

17:20

Srbija već pobedila!

Tako je rekao selektor Dragan Stojković, samo treba pročitati itzmeđu redova njegovu izjavu!

17:10

Kapiten skoro zaplakao...

Lep gest Fudbalskog saveza Srbije dirnuo je Dušana Tadića! Kapiten nacionalnog tima proslavio je 34. rođendan u Kataru, a rođendanska čestitka stigla je od voljenih!

Izvor: MN Press

17:00

Očekivani sastav Srbije!

Kod selektora Stojkovića se zna - odbrana samo kad baš mora, napad kad god se ukaže prilika! I zato ćemo napasti i slavni Brazil, a ovo je očekivana postava srpskgo tima za večeras!

Izvor: Kurir Dado Đilas

16:50

Bajin hit!

Danas su navijači ostalih selekcija u Kataru imali prilike da nauče numeru "Koktel ljubavi". Bio je to hit dana među srpskim navijačima, poslušajte kako je zvučalo!

16:40

I Brazilac sa našima?!

Među fanovima Srbije koji su se okupili u Dohi našao je i jedan Brazilac! Iako će nam njegova zemlja večeras biti rival, on je imao nekoliko kritika na račun Nejmara, ali i lepih reči na konto Srbije!

16:30

Izjava Granita Džake!

Vezni fudbaler Granit Džaka koji nas je provocirao u Rusiji sada je sa mnogo više respekta govorio o protivnicima Švajcarske u grupi. Tako je za Srbiju rekao da je voema kvalitetan tim, da naši igrači nastupaju u dobrim klubovima i da su napadači i vezni igrači izuzetno talentovani. Ipak, zaustavio se pre nego što je konkrento priča o meču sa nama jer prvo želi da pobedi Brazil!

Izvor: Profimedia

16:20

I Amerikanac navija za nas!

Među srpskim navijačima u Dohi našao se i jedan Amerikanac, koji je Milutinu otkrio da će podržavati Srbiju! Pogledajte razgovr sa njim:

16:10

Prvi meč u našoj grupi!

Reprezentacija Švajcarske opravdala je ulogu favorila i savladala Kamerun (1:0). Jedini pogodak postigao je Bril Embolo, napadač Monaka koji je rođen baš u Kamerunu. Pogledajte detalje sa susreta:

16:00

Pogledajte atmosferu!

Kolega Milutin Vujičić nalazi se na licu mesta i iz Dohe šalje fantastične snimke! Na njima se mogu videti navijači Srbije koji su sve spremniji za meč protiv Brazila! Pogledajte kako to izgleda:

15:50

Naporno se radilo i u Dohi!

Fudbaleri Srbije poslednjih nekoliko dana koriste trening centar Al Arabija, u kojem treniraju i spremaju se za meč protiv Brazila. Pogledajte jedan od treninga:

15:40

Trening u Bahreinu!

Pre nego što su stigli u Katar, fudbaleri su trenirali i na usputnom stajalištu...

15:30

Jedina prijateljska utakmica!

Reprezentativci Srbije su u kratkom pripremnom periodu pred Mundijal odigrali samo jedan prijateljski meč. U Bahreinu je deklasirana domaća selekcija (5:1), uz impresivne partije Filipa Maldenovića, Dušana Tadića i Dušana Vlahovića. Prisetite se detalja sa meča:

15:25

Prvo Bahrein...

U svečanim odelima teget boje, sa zastavom Srbije na reveru, reprezentativci su pozirali ispred "Kuće fudbala". Odatle su se uputili na aerodrom u Surčinu, a zatim ka gradu Manama u Bahreinu. Tamo je Srbiji bila baza pre nego što su stigli u Dohu! Pogledajte ih na početku putovanja:

15:15

Okupljanje u Staroj Pazovi!

Nakon što je selektor podelio pozive za Mundijal, "orlovi" su dolete u Staru Pazovu. Tamo je odrađen samo jedan trening pre nego što su krenuli ka Aziji. Pogledajte detalje sa treninga:

15:05

Spisak Piksija!

Selektor reprezentacije srbije Dragana Stojković početkom novembra saopštio je spisak fudbalera na koje računa za Svetsko prvenstvo u Kataru. Nije bilo većih iznenađenja, a ovo su momci koje je poveo na Mundijal:

  • Golmani: Marko Dmitrović (Sevilja), Predrag Rajković (Majorka) i Vanja Milinković Savić (Torino)
  • Odbrana: Stefan Mitrović (Hetafe), Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Pavlović (Salcburg), Miloš Veljković (Verder), Filip Mladenović (Legija), Strahinja Eraković (Crvena zvezda) i Srđan Babić (Almerija).
  • Vezni red: Nemanja Gudelj (Sevilja), Sergej Milinković Savić (Lacio), Saša Lukić (Torino), Marko Grujić (Porto), Filip Kostić (Juventus), Uroš Račić (Braga), Nemanja Maksimović, Ivan Ilić (Verona), Andrija Živković (PAOK) i Darko Lazović (Verona).
  • Napad: Dušan Tadić (Ajaks), Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Juventus), Filip Đuričić (Sampdorija), Luka Jović (Fiorentina) i Nemanja Radonjić (Torino).
15:00

Dobar dan!

Fudbalska reprezentacija Srbije počinje svoj put na Svetskom prvenstvu u Kataru! Reprezentativci, predvođeni Draganom Stojkovićem, imaće prvi izazov u vidu petostrukog šampiona sveta. Brazilci će biti najteži rival u grupi, pa bi dobar rezultat sa ovog meča bio veliki vetar u leđa. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča! Orlovi, srećno!

Ukratko

  • Srbija - Brazil 0:2
  • Ostaju Kamerun i Švajcarska
  • Biće bolje, "orlovi"
učitaj još +