Sramota

"HRVATI SLAVE UZ USTAŠKE PESME - NIŠTA NOVO!" Italijani ŽESTOKO udarili po Lovrenu i Brozoviću, pomenuli naciste i Hag!

Autor Nikola Lalović

"Gazeta" je naširoko pisala o sramnoj proslavi koju su Hrvati organizovali u privatnoj režiji.

Izvor: Facebook/EpicBrozo Caffe Bar/printscreen

Do Italije je stigao video na kome fudbaleri Hrvatske Marcelo Brozović i Dejan Lovren pevaju Tompsonovu pesmu "Bojna Čavoglave" i uzvikuju fašistički pozdrav "Za dom spremni", a italijansku štampu to uopšte ne čudi. 

Čuveni "Gazeta delo Sport" uporedio je "za dom spremni" sa nacističkim pozdravom "sieg heil", a posebno su udarili na zvezdu Intera Marcela Brozovića u čijem se kafiču održavala proslava na kojoj su uzvikivane sporne poruke. 

"Marcelo Brozović izazvao je pravu oluju. U videu koji je postao viralan s nekim od svojih saigrača iz reprezentacije viče 'za dom spremni', poklič koji su za vreme Drugog svetskog rata koristile ustaše. To je u Hrvatskoj bilo jednako kao i nacistički pozdrav 'Sieg Heil'", piše "Gazeta".

Oni Marka Perkovića Tompsona nazivaju "neonacistom", a podsetili su da su igrači Hrvatske pevali Tompsonove pesme i tokom samog Mundijala u Kataru. 

"Tim rečima počinje pesma Marka Perkovića Tompsona, koji se smatra za neonacistu. Na snimci možete prepoznati i Dejana Lovrena, nekadašnjeg igrača Liverpula, a danas ruskog Zenita. Način na koji su oni proslavili svoje medalje puno je ozbiljniji od sfere sporta i on nije ništa novo za hrvatske fudbalere. Nakon pobede protiv Brazila na penale Brozović i njegovi drugovi pevali su takođe Tompsonovu pesmu koja u sebi ima stih koji se odnosi na Herceg-Bosnu, hrvatsku državnu tvorevinu koja je postojala od 1991. do 1994. godine, a koja je prepoznata kao zločinački projekt na sudu u Hagu", stoji u članku "Gazete". 

I u samoj Hrvatskoj je ovaj potez naišao na mnogo osude, ali se Hrvatski nogometni savez još uvek nije oglasio po tom pitanju.