ZANIMLJIVO

LEGENDA JUNAJTEDA LJUTA - POREDITE MENE I NJEGA? Oglasio se i BESAN je: Ne znam odakle su krenule te gluposti!

Autor Nikola Delić

Bivši legendardni napadač Mančester Junajteda Endi Kol revoltiran je zbog poređenja sa Urugvajcem.

Izvor: youtube/printscreen/ Classic Man Utd Videos and Clips

Dok su svi željno čekali da se lopta u Premijer ligi ponovo zakotrlja, javnost u Engleskoj zaintrigirao je čuveni golgeter Endi Kol. Razlog njegove nervoze su sve češća poređenja sa Urugvajcem iz redova LiverpulaDarvinom Nunjezom.

Endi Kol je karijeru započeo u Arsenalu, ali je najbolji fudbal svog života igrao u redovima "crvenih đavola", postigao je 187 golova na 414 utakmica, pa ga to čini jednim od najboljih napadača u istoriji ovog takmičenja. Oseća da poređenje sa momkom koji ima tek 10 nastupa u Premier ligi i igra prvu sezonu, nije na mestu:

"Kol-Nunjez? Ne znam odakle su te gluposti krenule. Vreme je praznika i srećan sam u penziji Dva FA kupa, Liga kup, Liga šampiona, Zlatna kopačka i igrač godine. 187 golova i samo jedan iz penala. Život je baš onakav kakvim ga napravite!", to je bio samo uvod u znatno žustriju izjavu: "Ljudi treba da poštuju moje ime. Ne igram više fudbal, ja sam samo neki sporedni čovek i zato misle da ne treba da me poštuju. Pogledajte cifre i uporedite sa nekim drugim".

Nekadašnji reprezentativac Engleske iza sebe ima ozbiljnu karijeru i bogat CV u najboljim klubovima sa "ostrva", a očigledno da u Nunjezu ne vidi svog naslednika. Urugvajac je ovog leta stigao u Liverpul, a prethodno je sa velikim uspehom igrao za Penjarol, Almeriju i Benfiku. Analitičari u Engleskoj ih upoređuju zbog fizičke snage i očigledno sličnog stila igre koji poseduju, što se nije svidelo Endiju Kolu koji trenutno nije aktivan u svetu fudbala.

Fudbaler koji je plaćen 80 miliona evra, i od koga Benfika na ime bonusa može da zaradi još 20, ove sezone je odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima i na njima je postigao devet golova.