PRATITE!

LUDNICA NA ŽREBU LIGE ŠAMPIONA: Gvardiola ide na Bajern, a još ga čeka Real! CRTA se finale Napoliju...

Autor Milutin Vujičić

Žreb četvrtfinala i polufinala Lige šampiona doneo je dve neujednačene strane žreba i tako otvorio Napoliju "vrata" finala.

Izvor: Profimedia

Na današnjem žrebu u Nionu odlučeni su parovi četvrtfinala i polufinala Lige šampiona koji će sigurno zadovoljiti sve ljubitelje fudbala, iako je svima na prvi pogled jasno da je jedna strana kostura "daleko jača". Na jednoj strani ostala su čak tri italijanska kluba i Benfika, dok su na drugoj tri glavna favorita za "ušati" pehar Bajern, Mančester siti, Real Madrid i - s obzirom na ono što smo videli ove sezone - najveći autsajder Čelsi. Dakle, ovako izgleda žreb:

  • Real Madrid - Čelsi
  • Mančester siti - Bajern Minhen
  • Benfika - Inter
  • Milan - Napoli

Poznato je da će se u polufinalu dakle sastati pobednici mečeva Real Madrid - Čelsi i Mančester siti - Real Madrid, odnosno da će u drugom polufinalu doći do duela boljeg iz duela Benfika - Inter i Milan - Napoli.

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se 11. i 12. aprila, odnosno revanši su sedam dana kasnije, dok se polufinala igraju 9. i 10. maja, odnosno uzvratne utakmice su 16. i 17. maja. Branilac torfeja je Real Madrid, a finale je zakazano za 10. jun na "Ataturku" u turskom Istanbulu.

Izvor: UEFA/Screenshot