PROBLEM

LIVERPUL NA MUKAMA - SALAH NA IZLAZNIM VRATIMA? Klopu i ekipi ne ide, a Egipćanin neće da čeka!

Autor Nikola Savić

Prva zvezda Liverpula Mohamed Salah će navodno zatražiti transfer na leto.

Izvor: Profimedia

Liverpul se muči ove sezone, a Mohamed Salah se navodno prezasitio ostrvskog fudbala i želi nove izazove u karijeri, pa je kako javlja "Fut Merkato" spreman da ode sa Enfilda na leto. Salah je ove sezone postao najbolji strelac Liverpula u Premijer Ligi ikada, prestigavši Robija Faulera na večnoj listi, postigao je 129 golova. Ali nije zadovoljan u kom smeru ide ekipa, kojoj "visi" i mesto u Ligi Šampiona, a Egipćanin ne želi da gubi vreme.

Salah je u Liverpulu osvojio sve, sa "redsima" se popeo na krov Evrope 2019, sledeće sezone osvojio je i dugo čekanu Premijer Ligu. Ove sezone je postigao 22 gola i 11 asistencija u svim takmičenjima, ali ni to nije dovoljno da se Liverpul uključi u borbu za prvo mesto. Trenutno zaostaju za liderom prvenstva Arsenalom čak 24 boda, a u elitnom klupskom takmičenju su sezonu završili ubedljivim ispadanjem u osmini finala od Real Madrida ukupnim rezultatom 6:2, pa je jasno da u igri Liverpula nešto ne štima. Ugrožen je i plasman u Ligu šampiona, odnosno mesto među četiri najbolja tima u Premijer ligi.

Egipćanin je prošle godine produžio ugovor do 2025. godine, pa će njegov eventualni budući klub morati dobro da plati za Salaha, koji je očekivao bolju igru ove sezone od svoje ekipe. Prema navodima "Fut Merkata" zainteresovani su i Real Madrid i Barselona koji ne žele da propuste šansu za dovođenje jednog od najboljih strelaca današnjice. On je pre Liverpula igrao u Čelsiju, gde nisu prepoznali njegov kvalitet, pa je preko Fiorentine došao do Rome. U dresu "vučice" je eksplodiro i od 2017. godine je na "Enfildu", možda tu ne ostane još dugo... Dvojica od trojice čuvenog napadačkog trilinga "crvenih" već su otišla, tačnije Sadio Mane je potpisao za Bajern Minhen, dok Roberto Firmino na kraju sezone odlazi, jer neće produžiti ugovor.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt