Fudbal

HAOS U DINAMO ZAGREBU - SMENJEN TRENER POSLE DEBAKLA! Liga šampiona, pa potpuni SUNOVRAT hrvatskog prvaka

Autor Mladen Šolak

Dinamo Zagreb se posle poraza u Kupu rastao s Antom Čačićem.

Izvor: Profimedia

Dinamo Zagreb smenio je trenera Antu Čačića, objavili su hrvatski mediji. U večeri šokantnog poraza od Šibenika u polufinalu Kupa Hrvatske (1:2), iskusni stručnjak je napustio klub. On se vratio na klupu u finišu prošle sezone, rutinski "overio" osvajanje titule, a potom napravio veliki rezultat i uveo ekipu u grupnu fazu Lige šampiona. U međuvremenu je dobio široku autonomiju, što se poklopilo sa smanjivanjem uticaja Zdravka Mamića u klubu, dok on nije fizički prisutan jer je u Bosni i Hercegovini od kada je pravosnažno osuđen za "izvlačenje" novca iz Dinama.

Ipak, Čačić i saradnici u klubu očigledno nisu donosili prave odluke, ostali su bez nekoliko važnih igrača (Mislav Oršić u Sautemptonu, kapiten Arijan Ademi otišao je u Kinu), a dominacija "modrih" hrvatskim fudbalom postala je prilično uzdrmana. Zato će Šibenik u finalu igrati protiv boljeg iz duela Slaven Belupo - Hajduk, a Dinamo je u hrvatskom prvenstvu takođe nanizao loše rezultate u poslednjih mesec dana (porazi od Šibenika, Istre, remiji sa Osijekom i Goricom), posle kojih ima sedam bodova prednosti kao lider u odnosu na drugoplasirani Hajduk.

Prema pisanju hrvatskih medjia, Čačić je nedavno potpisao novi ugovor do kraja sledeće sezone i u skladu sa tim dogovorom ima i privilegije i ovlašćenja sportskog direktora, pa za raskid sa Dinamom ima pravo da naplati čak 1,7 miliona evra.  Ipak, portal 24 sata objavio je da će Čačić otići uz dogovor da mu bude isplaćeno pola miliona evra.

Novinare je zanimalo trenerovo mišljenje o mogućoj reakciji klupskih čelnika. Na pitanje da li razmišlja o reakciji kluba na bolan poraz, Čačić je posle Šibenika kratko izjavio: "To je pitanje za njih. Negativni rezultati donose nervozu i dovode do propitivanja. Tako će biti i kad sam ja u pitanju što je i normalno".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt