OGLASIO SE!

DOK SAM IGRAO ZA PARTIZAN, NAVIJAO SAM ZA ZVEZDU! Šok intervju legende: "Hajduk je drugi NAJVEĆI klub u bivšoj Jugi"

Autor Nemanja Stanojčić

Milko Đurovski pričao je o transferu u Partizan, Crvenoj zvezdi, Hajduku...

Izvor: MONDO/Nebojša Petrović

Milko Đurovski (60) imao je uspešnu fudbalsku karijeru, ali ga je jedna odluka obeležila za ceo život. Bio je to transfer iz Crvene zvezde u Partizn 1986. godine. O tom potezu, kao i o mnogim drugim stvarima pričao je u jednom opširnom intervjuu.

Između ostalog priznao je mu je krivo što nije zaigrao za Hajduk, da danas nikad ne bi potpisao za Partizan, da je navijao za crveno-bele i dok je bio u crno-belom dresu i još mnogo toga. "Žao mi je što nisam igrao za Hajduk, sportski to kažem, posle Zvezde u bivšoj Jugi je za mene Hajduk najveći. Ante Mladinić em želeo, ja sam odbio da putujem u Milano na meč protiv Intera, Branko Stanković je bio trener, mogao sam tada da odem u Split. Bata Stane nije bio zlopamtilo, stavio me je da igram već u narednom meču", priča Đurovski za "Glas srpske".

Sa puno pohvala priča o crveno-belima. "Zvezda je za mene svetinja, ali ona do 1991. godine. Mene je napravila, obožavam je. Moraš da shvatiš, u nekadašnjoj Jugoslaviji ako igraš za Zvezdu to je vrh, kakav Real Madrid, kakvi bakrači. Italijani, Španci, ma nebitno, sve bi dali da su igrali za Zvezdu tada."

Došao je red i na priču o transferu i odlasku na "drugu stranu brda", potez koji je šokirao mnoge. "Dok god postoje Zvezda i Paritzan pitaće se ljudi zašto sam to uradio. Ima svega tu, najviše toga što sam bio drugačiji, pare me nisu zanimale. Dinamo mi je nudio kuću na Pantovčaku, ja sam želo da me pamte, tako sam razmišljao. U Zvezdi je tada bilo tako, dođe neko sa strane i njemu sve daju, naša deca čekaju. Uvek navijam za Zvezdu, tako je bilo i kad sam bio u Partizanu. Čim se završi meč, ja pitam šta je radila Zvezda. Zvezdaš sam okoreli, ne mogu da navijam za Partizan iako sam četiri godine tamo proveo, drag mi je, ali to ne može da se poredi."

Usledilo je i direktno pitanje - da li bi danas uradio isto. "Ne. To nije više to. Jednom sam izjavio da ni mrtav ne bih u Paritzan. Prvu utakmicu kao klinac, kao pionir, igrao sam protiv Partizana. Danas više nema te emocije, samo je novac bitan, derbi je izgubio tu draž. Atmosfera nekad i sad ne može da se poredi", zaključio je Milko Đurovski.