Fudbal

GAŽENJE! BAJERN RASTAVLJEN NA KOMADE U MANČESTERU: Siti je MOĆAN i zreo za titulu Ligu šampiona!

Autor Mladen Šolak

Kakva dominacija Mančester sitija u derbiju četvrtfinala!

Izvor: Profimedia

Mančester siti pobedio je Bajern ubedljivije nego što to govori konačan rezultat 3:0 (1:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Dok su u drugom večerašnjem meču fudbaleri Intera pobedili Benfiku u Lisabonu 2:0, u Engleskoj je bilo manje neizvesnosti, jer su "građani" Pepa Gvardiole dali tri gola uzdrmanim Bavarcima, a mogli su bar još toliko.

Strelci za engleski tim bili su Rodri sa distance u 27. minutu, Bernardo Silva glavom u 70. na asistenciju Erlinga Holanda, a onda je naravno pogodio i Norvežanin, da u 76. minutu postavi konačnih, ali i ipak nedovoljnih 3:0 nakon svega što je viđeno. Novi trener Bajerna Tomas Tuhel nije uspeo da stabilizuje ekipu nakon što je početkom meseca nasledio Julijana Nagelmana, ispao je iz Kupa Nemačke od Frajburga, a večeras je u Mančesteru doživeo žestok šamar od verovatno glavnog kandidata za osvajanje titule ove godine.

Moćni Siti je pod vođstvom Pepa Gvardiole od 2016. uspeo "samo" jednom da uđe u finale, a ovo je sezona u kojoj bi bilo iznenađenje ako bar ne ponovi taj rezultat! U svakom slučaju, plasman u polufinale je već overen, a revanš će izvesno biti samo formalnost i priprema za naredni korak ka tituli prvaka Evrope.

Kako igra Siti ove sezone dokazuje i statistika spektakularnog Erlinga Holanda, koji je već postigao 45 golova ove sezone u svim takmičenjima. Nijedan premijerligaški igrač nije to uspeo pre njega, a po svemu što vidimo od njega možemo samo da zaključimo da najbolje tek dolazi. Podsetimo, on ima samo 22 godine! Pogledajte kako je iznenadio sve protiv Bajerna, pa asistirao Bernardu Silvi:

Haland i Bernardo Silva
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Parovi i rezultati četvrtfinala

  • Benfika - Inter 0:2 (0:0)
    /Barela 51', Lukaku 82'p/
  • Siti - Bajern 3:0 (1:0)
    Rodri 27', Silva 70', Haland 76'/
  • U sredu
  • Milan - Napoli 21
  • Real - Čelsi 21