Fudbal

U PARTIZANU KUVA, A CRNO-BELI IZLAZE NA TEREN: Utakmica u nevreme, svi će gledati u Duljaja

Autor Mladen Šolak

Partizan izlazi na teren posle evropskog debakla.

Izvor: MS/© MN press, all rights reserved

Turbulentno je u Partizanu danima nakon debakla u Danskoj protiv Nordšjelanda (0:5), a trener crno-belih Igor Duljaj apelovao je na sve da za sva pitanja i dublje analize sačekaju da prođe večerašnji meč protiv Javora (19.35). On je u najavi utakmice ponovio još nekoliko puta da je poraz bio sramotan, preuzeo je nekoliko puta odgovornost i istakao da je važno da sa igračima usmeri svu pažnju na meč protiv Ivanjičana.

U toku večeri, informacije o tome da Partizan uveliko pregovara sa njegovim potencijalnim naslednikom Savom Miloševićem, sigurno nisu pomogle Duljajevoj pripremi, ali isto tako neće ni drastično poremetiti ionako uzdrmane temelje u Humskoj. Nakon što se Evropa uveliko i sa razlogom posmatra kao već završena priča, a navijači najavljuju protest u centru Beograda za veče revanša protiv Nordšjelanda, malo je toga što je u miru i u redu u Humskoj. A Duljaj će pokušati da baš to malo pronađe i iskoristi da bi doveo ekipu do pobede protiv Javora.

Kuriozitet je i to da Radovan Ćurčić, trener Javora, dolazi u Humsku na meč protiv crno-belih na čijoj je klupi takođe nekad sedeo - baš kao pomoćnik Save Miloševića. Govorio je o njemu u najavi utakmice Igor Duljaj, kao i o Petru Gigiću. "Simptomatično je da svi igrači koji su bili u Partizanu uvek kad odu u drugi klub zadaju nam probleme", rekao je Duljaj govoreći o napadaču iz Prištine, koji je prošle sezone bio strelac protiv crno-belih u Humskoj.

Pod Ćurčićevim vođstvom, Javor je ove sezone ostvario pobedu protiv Pazara, remije protiv Voždovca i Čukaričkog, uz poraz od TSC-a u prošlom kolu 0:3. U nedelju uveče biće pod najjačim svetlima reflektora od početka sezone - dok budu istrčavali u Humsku usred Partizanovog nevremena.

BONUS VIDEO: