Ostaje!

ČUDO U SUPERLIGI - ODBIJENA OSTAVKA TRENERA: Želeo da ode, a klub mu nije dao!

Autor Dušan Ninković

Prethodne sezone bio je jedan od najboljih trenera u ligi, pa Radnički iz Kragujevca veruje u Dejana Joksimovića.

Izvor: MN Press

Gotovo nakon svakog kola Superlige Srbije imamo neku promenu trenera, jer klupski čelnici uglavnom nemaju previše razumevanja za nešto slabije partije i izostanak rezultata. Tako smo od početka Superlige, nakon nepotpunih pet kola, već videli četiri promene trenera, dok je još nekim stručnjacima "gorelo pod nogama". Strateg Radničkog iz Kragujevca Dejan Joksimović nije među njima, iako njegova ekipa nije osvojila nijedan bod na četiri utakmice.

Zbog tog niza loših rezultata i četrii uzastopna poraza joksimović je podneo ostavku, ali je klub to odbio! Dok drugi smenjuju, Kragujevčani veruju u čoveka koji je prethodne sezone napravio pravi hit u srcu Šumadije i Radnički odvukao do plej-ofa. Ove sezone će biti teško ponoviti tako nešto, ali Radnički veruje u svog trenera!

Šef stručnog štaba imao je veliki uticaj na uspehe iz prethodne sezone, a to mu klupski čelnici nisu zaboravili. Ostaće na položaju, a novu šansu za osvajanje bodova imaće u šestom kolu na gostovanju novosadskoj Vojvodini, u meču koji bi prethodne sezone bio derbi gornjeg dela tabele.

"Poštujući moralni čin našeg trenera, ali imajući isto tako u vidu njegov doprinos, staž i pripadnost klubu, kao i činjenicu da je to trener koji je svojim kvalitetom i lojalnošću prošle sezone napravio drugi najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u plej-of Mozzart Bet Superlige Srbije, njegova ostavka je bez puno razmišljanja i jednoglasno odbijena, uz punu podršku i veru u šefa stručnog štaba i njegove saradnike. Fudbalski klub Radnički 1923 uvek se trudio da se sa aspekta sporta, poverenja i lojalnosti razlikuje od drugih, pa ćemo naše probleme kao i do sada rešavati sa više rada, odricanja i posvećenosti svih klupskih struktura, a ne bilo kakvim promenama i odlascima. Uvereni smo da ćemo iz ove krize svi zajedno izaći još jači i kompaktniji na čelu sa Joksimovićem i njegovim stručnim štabom. Zato nam je u ovom trenutku, više nego ikada, neophodno jedinstvo svih onih kojima je Radnički na srcu, stopljeno u onaj prepoznatljiv huk tribine kao pokretačkoj snazi na putu do novih uspeha kojima svi težimo", navodi se u saopštenju koje je osvanulo na zvaničnim stranicama kluba. 

Podsećamo, Dejan Joksimović jedan je od samo trojice trenera koji su u prethodnom šampionatu Srbije izdržali od početka do kraja sezone. Uz njega je to pošlo za rukom samo Žarku Lazetiću koji je do istorijskog uspeha vodio TSC i Dušanu Kerkezu koji je na početku novog prvenstva napustio klubu Čukaričkog.

BONUS VIDEO: