Koga birate?!

ZVEZDA ZNA SVE RIVALE U LIGI ŠAMPIONA! Ovo je spisak učesnika - AEK nije uspeo posle tragedije!

Autor Dušan Ninković

Svi učesnici Lige šampiona u četvrtak popodne biće izvlačeni u grupe, a Zvezda zna potencijalne rivale!

Izvor: UEFA/Screenshot

Završene su kvalifikacije za Ligu šampiona, poznato je koja 32 tima će se tokom predstojeće jeseni takmičiti u grupnoj fazi elitnog UEFA takmičenja. Od ranije - tačnije kraja prošle sezone, znamo da će predstavnik Srbije biti aktuelni šampion Crvena zvezda, a na žrebu u Monaku crveno-beli će u četvrtak popodne saznati protivnike. Od večeras je jasno ko su svi timovi čija će imena biti stavljena u kuglice.

Tokom poslednjeg kvalifikacionog dana plasman u grupnu fazu Lige šampiona izborili su Antverpen, Kopenhagen i PSV iz Ajndhovena. Belgijski šampion je i u Atini savladao AEK (2:1), pa je sa dve pobede sebi obezbedio društvo najboljih. Kopenhagen je uradio istu stvar, uz napomenu da je remijem (1:1) pred svojim navijačima došao do pobede u dvomeču nad poljskim Rakovom i tako proslavio ulazak u grupnu fazu.

Najdramatičnije je bilo u Ajndhovenu, gde su igrali PSV i Rendžers. Posle prvog meča bilo je 2:2, a holandski predstavnik je deklasirao goste u revanšu - 5:1! Tom pobedom PSV se vratio u društvo najboljih timova Evrope, a gosti će kao i ostali poraženi timovi večeras morati da se zadovolje grupnom fazom Lige Evrope. Ovo je spisak svih učesnika:

  • PRVI ŠEŠIR: Mančester siti, Sevilja, Barselona, Napoli, Bajern, Pari Sen Žermen, Benfika, Fejnord
  • DRUGI ŠEŠIR: Real, Mančester junajted, Inter, Dortmund, Atletiko, Lajpcig, Porto, Arsenal
  • TREĆI ŠEŠIR: Šahtjor, Salcburg, Milan, Braga, PSV, Lacio, Crvena zvezda, Kopenhagen
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Jang Bojs, Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin, Antverpen, Lans

Neutralnim navijačima širom Evrope verovatno je najviše krivo što na žrebu za Ligu šampiona neće biti AEK-a iz Atine. Grčki tim je tokom kvalifikacija izgubio navijača Mihalisa Kacurisa, koji je poginuo tokom nereda koje su u blizini stadiona, noć pred meč, izazvali navijači Panatinaikosa i huligani koji su iz Hrvatske stigli kako bi bodrili Dinamo u trećoj rundi.

Podsećamo, žreb je na programu u četvrtak od 18:00, a pravila su veoma jasna. U prvom šeširu nalaze se osvajač Lige šampiona i Lige Evrope, kao i još šest šampiona iz država sa najboljim koeficijentom. Ostali timovi poređani su u šešire po koeficijentu, a Crvena zvezda ne može biti izvučena u grupu sa ostalim timovima iz trećeg šešira. Takođe, dva tima iz iste zemlje ne mogu biti u istoj grupi, što znači da Crvena zvezda ne može biti sa dva tima iz Engleske, Španije, Nemačke,...

BONUS VIDEO: