Muka

PROTEST GROBARA, ODLAZAK VUČELIĆA I UTAKMICA DO KOJE NIJE NIKOME! Težak dan Partizana, opet će biti mučno u Humskoj

Autor Mladen Šolak

Biće ovo jedan od najtežih dana za crno-bele

Izvor: MN Press

Dan posle odlaska predsednika Partizana Milorada Vučelića, jutro pred protest Grobara u centru Beograda protiv uprave i pred mučnu utakmicu protiv Nordšjelanda, na kojoj će više od pola stadiona biti zaključano zbog kazne UEFA, nikome ko voli crno-bele ne može biti prijatno. Iako su u Superligi u situaciji da na startu sezone budu ispred Crvene zvezde, teško da bilo ko među onima koji vole Partizan mogu da budu zadovoljni onim što vide ovog leta na stadionu - ako na njega uopšte dolaze među malobrojnim navijačima.

Praktično istovremeno kada je predsednik kluba Milorad Vučelić obrazlagao svoj odlazak posle sedam godina i molio članove Skupštine da je ovog puta prihvate, i trener crno-belih Igor Duljaj je govorio o tome šta je pričao igračima na temu svog odlaska i medijskih natpisa da umesto njega dolazi Savo Milošević, što se za sada nije dogodilo.

I dok Duljaj bude izvodio na teren ekipu na zagrevanje, Grobari će iz centra grada krenuti u šetnju tokom koje će izraziti protest protiv uprave i tražiti i odlazak direktora Miloša Vazure nakon što je Vučelić zvanično napustio funkciju. U pozivu navijačima, oni su istakli da nisu ljuti na igrače zbog praktično završene sezone u Evropi. "Pobede i porazi su sastavni deo fudbala a i života generalno. Da je prijatno, nije ni malo! Da smo besni i ogorčeni, jesmo, do srži! Adresa na koju treba usmeriti sav bes je uprava fudbalskog kluba Partizan. Oni su apsolutni krivci za položaj kluba i stanje u njemu. Poraz od 5:0 nije ni prvi ni poslednji koji ćemo doživeti ali se diletantskom načinu vođenja kluba mora stati na put!", napisali su oni.

I tej nakon svega što je ovih dana, a i danas snašlo klub iz Humske, na red dolazi utakmica protiv Danaca. Nordšjeland je u prvom meču naneo crno-belima jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji, deklasirao ih 5:0 i bila bi apsolutna senzacija da plasman Skandinavaca uopšte bude ugrožen. Partizan je imao šansu da pobedom u plej-ofu odmah zaradi tri miliona evra i da konkuriše za dalje bonuse od bodova u Evropi, ali prema svemu viđenom - ne samo na terenu - deluje sasvim izvesno da će se u Humskoj od ovog četvrtka pa do sledećeg leta igrati samo Superliga.

Utakmica Partizan - Nordšjeland počeće u 21.

BONUS VIDEO: