ODE!

POTRES U LAJPCIGU KOJI ZANIMA ZVEZDU! Smenjen direktor, svlačionica "podivljala" zbog TRAČA!

Autor Milutin Vujičić

Posle trača o kome je pričala cela Nemačka, da Eberl ide u Bajern, Lajpcig je smenio svog sportskog direktora.

Izvor: YouTube/RB Leipzig/Screenshot

Sportski direktor Lajpciga Maks Eberl dobio je otkaz samo devet meseci po dolasku u klub. Odluka je potvrđena samo dan uoči derbija protiv Bajerna iz Minhena pošto se prethodnih dana spominjalo da bi mogao da ode upravo u redove rivala. To je jasno narušilo odnose unutar svlačionice, ali i kancelarija na stadionu Lajpciga, tako da je klub odlučio da preduhitri svog direktora i smenio ga je...

"Nedostatak posvećenosti klubu doveo nas je do ove odluke. Potez je napravljen bez osvrta na napravljene rezultate", saopštio je klub posle "izdaje" Eberla i odmah je potvrđeno da će Ruven Šreder biti promovisan na novu funkciju u Lajpcigu i pripremaće naredni prelazni rok.

Interesantno je da se ovaj "potres" događa baš pred meč sa Bajernom, koji je mnogo puta već pokrao svoje protivnike u Nemačkoj, dok će situaciju pratiti i Crvena zvezda. Srpski šampion prvo 4. oktobra igra meč protiv Jang bojsa u Ligi šampiona, a onda sledi "dupli program" protiv Lajpciga. Prvo 25. oktobra u Nemačkoj, a zatim 7. novembra u Beogradu, a nije tajna da se žrebu posebno radovao Eberl koji kao da je očekivao dve lake pobede za "bikove".

"Tu je het-trik nastupa protiv Sitija, a Zvezda i Jang bojs... Interesantni protivnici za koje imamo dobre šanse da ih pobedimo. Crvena zvezda je strast, emocija i zapaljiva atmosfera u Beogradu", bili su jedini kvaliteti koje je Maks Eberl izdvojio u analizi žreba Lige šampiona.

Podsetimo, Eberl će tako uskoro biti promovisan u Bajernu kome je posle odlaska Olivera Kana i Hasana Salihamidžića potreban još jedan direktor, tako da će sarađivati sa Kristofom Frojndom, još jednim bivšim operativcem Lajpciga.

BONUS VIDEO: