Izdrži!

SUPERLIGAŠKI FUDBALER SE BORI ZA ŽIVOT! Igrao protiv Zvezde i Partizana - ovako možete da pomognete!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji desni bek Javora iz Ivanjice Nikola Vujović vodi borbu protiv opake bolesti.

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler Javora iz Ivanjice, dete kluba i pouzdani defanzivac koji je u karijeri beležio nastupe protiv Crvene zvezde i Partizana sada mora da vodi daleko težu borbu - za život! Nikola Vujović (32), bivši fudbaler poznat sa superligaških terena, postao je jedan od korisnika fondacije "Budi human", preko koje će se sakupljati pare za njegovog lečenje!

Kako se navodi na sajtu ove organizacije, u avgustu 2023. godine Nikoli je gastroskopijom otkrivena promena na duodenumu, delu tankog creva koji okružuje glavu pankreasa. Patohistološki nalaz ukazao je na maligni melanom poglavine i vrata. Početkom septembra 2023. godine učinjena je biopsija koja je pokazala metastatske promene na duodenumu nakon čega je konzilijum indikovao započinjanje sistemske terapije lekom Nivolumab, kao i razmatranje mogućnosti primene kombinovane imunoterapije. Nikoli je prva terapija zakazana za početak oktobra na VMA, a posle ove terapije istog dana potrebno je da primi imunoterapiju na privatnoj klinici jer lek nije na listi lekova RFZO, zbog čega je potrebno da što pre prikupiti novčana sredstva.

Sredstva su potrebna za imunoterapije, specijalističke preglede, lekove i suplemente kao i za laboratorijske analize.

Vujović je na početku karijere igrao za ekipu Javora, zatim nosio dres beogradskog niželigaša Lokomotive i OFK Mladenovca, a kasnije ponovo Javora iz Ivanjice sa kojim je u sezoni 2015/16 bio finalista Kupa Srbije. Nekadašnji desni bek tima pod Golijom nastupio je i na toj utakmici, kada su crno-beli pogotkom mladog Dušana Vlahovića potvrdili prednost i stigli do trofeja.

Usledili su mečevi u dresu Lokomotive, Žarkova i Železnika pre nego što je desni bek rođen u Bačkoj Palanci stavio tačku na igračku karijeru. Sada mu predstoji borba teža od onih koje je svojevremeno vodio na travnatom terenu i fudbalska javnost može da mu pomogne u njoj!

Da Vujo pobedi i ovog puta, 1564 na 3030!

BONUS VIDEO: