Fudbal

ŠVAJCARCI ISPROZIVALI DELIJE I ZVEZDU: Pakleno i strašno? Ma kakvi, GLASNIJE je bilo u Izraelu!

Autor Marina Periškić

Švajcarski mediji osuli su paljbu na domaće navijače na Marakani, pa je uporedili sa pristalicama izraelskog Makabija iz Haife.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda odigrala je utakmicu protiv ekipe Jang Bojsa u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona,i osvojila je bod (2:2).Atmosfera sa tribina pratila je uzbuđenja na terenu. Fantastična koreografija, pevanje, nešto o čemu se često pišu hvalospevi. Međutim, Švajcarci to vide malo drugačije pa su potkačili crveno-bele.

"Delije" su poznate po atmosferi koju prave na Marakani, a gosti koji igraju na Zvezdinom stadionu uvek su imali samo reči hvale za pristalice crveno-belih. Za razliku od svih njih, švajcarski mediji tvrde da navijači Crvene zvezde nisu bili na nivou, pa su tako istakli "da su izraelski navijači Makabi iz Haife daleko glasniji", kao i da su oni napravili pakleniji doček za njih i da ambijent na "Marakani" nije toliko zstrašujući.

"Ni koncert zvižduka Delija, tvrdokornih navijača Crvene zvezde, u trenucima kad su fudbaleri Jang Bojsa izlazili na teren, a prethodno prošli kroz takozvani pakleni tunel kako bi se zagrejali 45 minuta pre početka utakmice, nije baš zastrašujući. Navijači Makabija u Haifi su definitivno bili glasniji. Beogradski pritisak je trajao još neko vreme. Možda deset minuta. Posle toga je bilo gotovo", pisalo je u "Bilku".

Onda su "pecnuli" golmana Jang Bojsa Antonija Raćopija koji je primio gol u samoj završnici utakmice. "Reakcija Zvezde je bila burna. Golman Raćopi je sve više bio u fokusu kako je meč odmicao, ali se džrao protiv Dragovića, Endijaja, Kataija. Onda dolazi zloslutni 88. minut, koji potpuno menja učinak dotad inače briljantnog Rićopija", navode iz "Blika" i napominju da bi Jang Bojs trebalo da bude zadovoljan remijem.

BONUS VIDEO: