Burno!

BURNO SAOPŠTENJE ZBOG MEČA PARTIZANA U SUPERLIGI: "Trifkoviću dajte OSKARA zbog najsramnijih penala!"

Autor Dušan Ninković

Superligaš Radnik iz Surdulice žalio se na sudije koje su delile pravdu njihovim igračima protiv Partizana i Javora.

Izvor: MN Press

Fudbalski savez Srbije nedavno je doneo veliku odluku i sa mesta "šefa sudija" smenio Dejana Filipovića, ali saopštenja u elitnom rangu nastavljaju se i nakon tog poteza. Nakon devet odigranih mečeva u tekućoj sezoni Superlige, a pred gostovanje ekipi IMT-a u Beogradu, saopštenjem se oglasio Radnik iz Surdulice - tim sa juga Srbije kivan je na arbitre zbog mečeva protiv Partizana u Humskoj i Javora na svom terenu!

Ta dva susreta, odigrana u poslednja tri kola, donela su dva neuspeha za Radnik iz Surdulice. Momci u plavim dresovima poraženi su od Partizana (3:2) nakon velikog preokreta u poslednjih pola sata meča. Imali su prednost od dva gola do koje su ih doveli Mateja Gašić i Borko Duronjić, ali su Gajas Zahid u 61. minutu, Mateuš Saldanja u 81. minutu sa penala i Bibars Natho u 98. minutu na isti način doneli preokret. Uz to, isključen je defanzivac Mihailo Oreščanin, što je još jedan detalj koji im je zasmetao...

"Trifković nije pokazao direktan crveni karton fudbaleru Partizana zbog udaraca laktom u lice našeg igrača koji je posle te situacije zbog povrede morao da napusti teren. Potom je poklonio jedanesterac za izjednačenje Partizanu a u dubokoj sudijskoj nadoknadi umesto faula nad našim igračem dosudio jedanesterac za domaći tim. Svi na stadionu i u TV prenosu mogli su da vide jedan od najsramnije dosuđenih kaznenih udaraca u poslednjih nekoliko godina. Za faul nad našim igračem od strane igrača Partizana, sudija Trifković je našem igraču nad kojim je načinjen prekršaj dodelio direktan crveni karton", navodi se u prvom delu saopštenja kluba iz Surdulice, uz napomenu da "Dejan Trifković zaslužuje nagradu Oskar za najskandaloznije suđenje u poslednjih nekoliko godina."

Na udaru Radnika iz surdulice našao se i arbitar Pavle Tomić koji im je delio pravdu na domaćem terenu, protiv Javora iz Ivanjice. Gosti su taj meč rešili u svoju korist, a Radnik se požalio na ishod utakmice jer je to utakmica protiv direktonog rivala u borbi za opstanak - trenutno su timovi u plej-aut zoni i pre spornog meča bili su bodovno poravnati na tabeli!

"Na kraju pvog poluvremena, igrač gostujuće ekipe sa igračem 22, Kristijan Tojčić udario je laktom u predelu lica igrača FK Radnik sa brojem 7, Petra Kunića, koji od siline udarca zadobija veliku posekotinu i obilno krvarenje. Glavni arbitar na meču, Pavle Tomić u pomenutoj situaciji nije dosudio ni običan prekršaj. Takođe, u VAR sobi gde sedi Dejan Trifković ostaje 'muk' pa on i Tomić ponovo nanose štetu FK Radnik. Nastavlja dalje Pavle Tomić sa svojim deljenjem nepravde tako što u situaciji koja prethodi golu našeg rivala, umesto očiglednog gol auta dosuđuje korner za FK Javor, posle kojeg gosti dolaze do pogotka koji je odlučio utakmicu. Ovakvih i sličnih situacija na štetu Radnika ima sijaset, a mi smo izvukli situacije koje su diretno uticale na rezultat utakmice", naveli su Surduličani u nastavku saopštenja.

BONUS VIDEO: