Bravo!

SPEKTAKL "ORLIĆA" I ITALIJANA - REŠIO ZVEZDIN BEKAM! Čudo u Gornjem Milanovcu, 9 golova i BOMBA!

Autor Dušan Ninković

Majstorijom Jovana Mijatovića Srbija pobedila Italiju.

Izvor: Twitter/arenasport_tv/printscreen

Omladinska reprezentacija Srbije odigrala je spektakularan prijateljski meč protiv vršnjaka iz Italije - uz dva preokreta i neviđenu dramu u Gornjem Milanovcu izabranici Radovana Krivokapića stigli su do velike pobede (5:4) sjajnim pogotkom Jovana Mijatovića u samom finišu meča.

Napadač Crvene zvezde koji je nedavno bio strelac i u Ligi šampiona stavio je tačku na meč devetim golom, a pre tog pogotka videli smo neverovatnu utakmicu. Srbija je od 34. minuta bila u rezultatskom deficitu, ali je Marko Mladenović - momak rođen u Nemačkoj - poništio prvu prednost na susretu. Bila je to najava preokreta koji su doneli Jovan Mijatović i Marko Mladenović, dvojica najboljih srpskih fudbalera na ovom meču.

Ali, onda je nacionalni tim stao... Usledio je ogroman pad u igri, pa su Italijani to iskoristili da dođu do nestvarnog preokreta. Između 72. i 80. minuta postigli su čak tri gola pored nemoćnog Luke Lijeskića, pa je u tim trenucima delovalo da su veoma blizu pobede u jednom od najboljih mečeva koje je Gornji Milanovac gledao poslednjih godina.

Nisu gosti stigli do pobede - Aleksej Vukićević pogodio je u 86. minutu, a "Bekam" u 91. minutu postigao konačan rezultat. Iako Jovan Mijatović stilom igre više liči na Runija, nadimak Bekam prati ga već godinama, pa je i fudbalskoj javnosti u Srbiji sve poznatiji po njemu. Pogledajte majstoriju koju je napravio u nadoknadi!

Reprezentaciju Srbije do 19 godina očekuje još jedan prijateljski meč protiv Italijana, 14. oktobra u Staroj Pazovi. Nakon toga će početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a Srbiju u novembru čekaju tri meča - protiv Andore, Bugarske i Škotske igraće se u Bugarskoj, između 15. i 21. novembra.

BONUS VIDEO: