Mlada reprezentacija Srbije trijumfom je započela novi kvalifikacioni ciklus - u Staroj Pazovi savladan je Azerbejdžan (2:0), a dvostruki strelac bio je štoper Partizana Mihajlo Ilić. Defanzivac koji je ove sezone standardan u ekipi Igora Duljaja pogađao je mrežu gostiju u 19. i 26. minutu meča, kako bi već u ranoj fazi susreta otklonio sve dileme oko pobednika.

Izabranici selektora Dušana Đorđevića bili su dominantni tokom čitavog meča protiv Azerbejdžanaca, a kao jedan od najzanimljivijih detalja susreta treba istaći proslavu prvog gola mladog Ilića. On je iskopirao sada već čuveni potez Novaka Đokovića sa US opena. I ishod je bio isti - pobeda.

MN Press Srbija Azerbeđan

Srbiju sada čeka gotovo mesec dana pauze, a zatim u oktobru nova dva kvalifikaciona meča. Mladi reprezentativci gostovaće Engleskoj i Severnoj Irskoj, a zatim u novembru dočekati Englesku i Luksemburg, što će biti poslednji mečevi u ovoj kalendarskog godini. U našoj kvalifikacionoj grupi nalazi se još i selekcija Ukrajine, koja će nam biti veliki rival.

Podsećamo, Srbija ima veoma loš niz kvalifikacionih ciklusa kada je reč o mladoj reprezentaciji. Još od 2007. godine kada je reprezentacija do 21 godine igrala finale Evropskog prvenstva ne možemo da se pohvalimo sjajnim nastupima. Dve godine kasnije smo završili na šestoj poziciji od osam učesnika, ostali u grupnoj fazi i osvojili samo dva boda na turniru. Usledili su propušteni turniri 2011. i 2013. godine, zatim osmo, deseto i dvanaesto mesto na naredna tri takmičenja, pa još dva neuspešna kvalifikaciona ciklusa!

U prethodnih dvoje kvalifikacija reprezentacija Srbije odigrala je 20 mečeva i trijumfovala samo šest puta...

BONUS VIDEO:

Veseli se srpski rode Mondo/Nemanaj Stanojčić