Srećom, dobro je!

SRCE MI JE STALO NA TRI I PO MINUTA! Strašna ispovest srpskog fudbalera: Da se vratim? Tu sam skoro UMRO!

Autor Nikola Lalović

Dragiša Gudelj je kolabirao na jednom meču španske Segunde i to mu je promenilo pogled na život i karijeru.

Izvor: Twitter/GolAGol

Španija i Srbija su zanemele kada je 25. marta 2023. godine Dragiša Gudelj na meču Kordobe i Rasing de Ferola kolabirao u 11. minutu. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije je prvo nepomično stajao na terenu neko vreme, a utvrđeno je da je bio klinički mrtav neko vreme i da je doživeo srčani udar.

Na kraju je ipak srećom i uz brzu i fantastičnu reakciju lekara uspeo da se oporavi, a sada je gostujući u jednoj emisiji u Španiji govorio o svom iskustvu i uspomenama na ovaj traumatičan događaj.

"Vidite samo crno, crno i osećate kako vam se oči sklapaju. Otac je bio uz mene, ne mogu ni da zamislim kako se osećao dok je gledao kako mu sin umire na terenu. Ceo svet stane kada vam kažu da vam je srce stalo na tri i po minuta. U tim trenucima nisam bio svestan šta se događa. Meni se činilo kao da je trajalo sekund. Želeo sam da nastavim da igram, nisam hteo da ostavim ekipu na cedilu", ispričao je Dragiša Gudelj. 

Sin nekadašnjeg poznatog fudbalera Nebojše Gudelja i brat iskusnog veziste Nemanje Gudelja priznao je da posle svega ipak nije bilo lako da se vrati na teren. 

"Nije lako da se vratite na mesto gde ste gotovo umrli. Bilo mi je jasno posle svega da ako mentalno ne prevaziđem sve što mi se dogodilo, nikada neću moći da se igrački vratim na dotadašnji nivo, niti da napredujem. Mentalni deo je bio ključni, jer tu vlada strah. Nekoliko prvih meseci mi je bilo stvarno teško, promenili su me kao osobu. Morao sam potpuno da promenim čip u glavi", otkrio je Gudelj.

 Dragiša Gudelj je rođen u Bredi gde je u vreme njegovog rođenja igrao Nebojša Gudelj, inače bivši fudbaler Leotara, partizana, Logronjesa, Leganjesa i Sparte iz Roterdama. Dragiša je poput oca zaigrao kao levi bek, a posle omladinskih pogona Brede i Ajaksa igrao je za Volen u Švajcarskoj, B timove Vitorije Gimaraeš i Kadiza i od 2022. za Kordobu. 

BONUS VIDEO: