ALAL VERA!

DA LI SE U ŠPANIJI PONAVLJA LESTEROVO ČUDO!? Niko ne veruje u njih, a oni RUŠE SVE - i idu ka tituli!

Autor Milutin Vujičić

Na polovini sezone u Španiji, Đirona je lider prvenstva zajedno sa Real Madridom.

Izvor: Gongora/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lester siti je pravo niotkuda uspeo da u sezoni 2015/16 osvoji šampionsku titulu u Engleskoj, a sada bi nešto slično moglo da se dogodi u Španiji gde Đirona igra neverovatno. I njih su mnogi otpisivali uoči sezone, posebno kada je otišao Oriol Romeu, ali se mali klub iz Katalonije ne predaje i odoleva uprkos svim prognozama da će kad-tad "pasti".

Tako su prethodne večeri ostvarili neverovatnu pobedu nad Atletiko Madridom i to golom Ivana Martina u nadoknadi vremena, pa je Đirona slavila 4:3 (3:2). Sa nova tri boda, Đirona i Real Madrid su izjednačeni na polovini sezone u La Ligi, pa oba tima imaju identičan učinak od 48 bodova (15 pobeda, tri remija i jedan poraz). Ipak, vrlo dobro znamo koliko je Real Madrid skuplji i kvalitetniji, otud je i rezultat Đirone svetska senzacija, na nivou baš one Lesterove.

Interesantno je da je domaći u 39. minutu vodio 3:1, golovima Valerija, Savija i zaboravljenog Blinda, dok je Morata postigao jedini gol za "jorgandžije" u 14. minutu. Ipak, sjajni napadač je upisao het-trik golovima u 44. i 54. minutu, imao je i jedan poništen pogodak, ali na kraju to nije bilo dovoljno ni za bod Madriđana protiv Đirone.

Videćemo da li će Katalonci nastaviti da sanjaju svoj san i ubuduće i da li je moguće da se do kraja drže protiv Real Madrida, ali će im biti potrebno i malo sreće - jer je "kraljevski klub" do pobede protiv Majorke došao takođe vrlo kasno.

Pogledajte kako izgleda tabela La Lige na polovini prvenstva:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)