Neverovatno!

DOVELI BELIĆA, ODMAH OTERALI TRENERA! Šokantna odluka Holanđana - već imaju spremnu zamenu!

Autor Dušan Ninković

Burno je danas u AZ Alkmaru - Belić je stigao, a Jensen otišao iz kluba.

Izvor: Twitter/screenshot/AZAlkmaar

Partizan je tokom januarskog prelaznog roka dogovorio odlazak Kristijana Belića u holandski AZ Alkmar, a mladog fudbalera koji je danas predstavljen kao zimsko pojačanje neće dočekati trener koji je jesen proveo na klupi ovog tima. Pomalo šokantno, AZ je odlučio da smeni Paskala Jensena nakon više od tri godine saradnje, a njegov naslednik biće Marten Martens.

U klubu ne vide nikakav problem zbog donošenja ovakve odluke, iako je neobično što je rastanak usledio samo nekoliko sati nakon što je predstavljeno zimsko pojačanje za koje su Holanđani izdvojili 4.000.000 evra. Ostaje sada da se razmišlja da li je Jensen bio zagovornik Belićevog dolaska u klub ili AZ Alkmar u sportskom delu funkcioniše bez prevelike uloge trenera...

"Dovoljno sam dugo u svetu fudbala da znam da je i ovo deo toga. To je naravno šteta i razočaravajuće, jer sam bio veoma konkurentan da bih uspešno završio sezonu sa AZ. Uprkos ovom razočarenju, ponosan sam na vreme koje sam proveo u klubu i prilike koje sam dobio ovde. I pre svega želim da se zahvalim svojim igračima i osoblju na prijatnoj i intenzivnoj saradnji. Klubu i njegovim ljudima želim sve najbolje u budućnosti.", rekao je doskorašnji trener AZ Alkmara.

Jensen je od 2018. godine u holandskom klubu, a prvo je bio pomoćni trener. Prave stvari uradio je nakon što je dobio veliku šansu 2020. godine, a prethodna sezona bila mu je najbolja u trenerskoj karijeri jer je ekipu odveo do polufinala Lige Evrope. Na klupi holandskog tima naslediće ga nekadašnji igrač ove ekipe Marten Martens (39) koji je svojevremeno bio šampion Holandije kao igrač AZ Alkmara.

Belgijanac je punih osam godina igrao za AZ Alkmar i to je najbolji period njegove karijere. Nastupao je kao centralni i ofanzivni vezni, pa će Kristijan Belić imati razumevanje trenera za poziciju koju će popuniti tokom predstojeće polusezone, svoje prve u Erediviziji.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: