SKANDAL!

HRVATA ČEKA OTKAZ JER JE TUKAO IGRAČA BAJERNA!? Razapeli ga zbog "bezumnog poteza", nije rekao ni IZVINI!

Autor Milutin Vujičić

Nemački mediji kažu da Nenad Bjelica nije dorastao klupi jednog kluba iz Bundeslige.

Izvor: Profimedia/ IMAGO

Hrvatski trener Nenad Bjelica dobio je crveni karton u porazu svog Union Berlina protiv Bajerna (1:0) pošto se u finišu utakmice sukobio sa fudbalerom Lirojom Saneom. Sve se odigralo kod aut-linije kada je Bjelica uhvatio loptu koja je napustila teren, Sane je prišao i hteo da je otme, nakon čega je trener bacio iza sebe i potom udario fudbalera (!?).

To nije promaklo sudiji koji je isključio Bjelicu, a trener nakon svega nije priznao krivicu nego je optužio Sanea da je krivac za ono što se dogodilo: "Odgurnuo me u mom prostoru i zato sam reagovao. Ali, to je nedopustivo, nisam reagovao onako kako bi trebalo da reaguje trener. Razumem zašto sam dobio crveni karton. Još sam bio i ljut zbog mogućeg penala za nas pre toga", rekao je Bjelica i dodao da se izvinio svojim igračima, ne i igraču Bajerna.

"Bio sam u svom prostoru, hteo sam da uzmem loptu i dam je Saneu. On me odgurnuo i naravno da sam onda reagovao. Došao je da me provocira u moj prostor", rekao je Bjelica koji je tek sedam utakmica na klupi Uniona, a sada posle ovog incidenta se priča da bi mogao da dobije otkaz.

Tako je nemački novinar Janis Klimburg, koji piše za tabloid Kiker, napisao kako je Bjelica zaslužio da bude smenjen: "U životu se često kaže da svako zaslužuje drugu šansu. Trener koji dva puta jasno udari protivničkog igrača u lice - verovatno ne. Nenadu Bjelici su tokom gostovanja u Minhenu 'pregoreli osigurači'. Hrvat nije imao nikakvu kontrolu nad sobom tokom svađe sa Lirojem Saneom. Verovatno mu je fudbaler rekao jednu-dve reči kada neshvatljivo nije hteo odmah da preda loptu pri rezultatu 1:0 protiv njegovog tima. Bjelica je posle utakmice objasnio da ga je Sane gurnuo. A čak i da je provocirao trenera, tako iskusan trener mora da zna da to ignoriše. Ali, nije...".

Autor dodaje da se "verbalno posvađao" i sa navijačem Bajerna na tribinama, pa ovi trenuci navode na to da bi mogao da izgubi posao jer kao trener nije dorastao uzornoj funkciji jer "bezumnim postupkom narušava ugled kluba". I ne samo da ga zbog toga razapinje nemačka štampa, nego su i njegovi igrači u šoku šta Bjelica radi dok se bore za opstanak.

"Činjenica je da će u nedelju biti 'osuđen' na gledanje važne domaće utakmice protiv Darmštata. Dalje slabljenje za napaćenu ekipu, koja mora da se takmiči bez glavnog trenera. Međutim, ostaje da se vidi koliko će zabrana trajati i da li će mu uopšte biti dozvoljeno da nastavi...", napisao je Klimburg u svojoj kolumni u kojoj gotovo da se oprostio od hrvatskog trenera, koga su skoro mediji u Hrvatskoj proglasili za najboljeg Ex-Yu stručnjaka.

(MONDO - M.V.)